madelene


110228


Här är min Norgehörna. Detta är väl ungefär hälften av det jag ska ha med. Till detta kommer allt jag ska ha med som inte är kläder, en dammsugare, sängkläder, handdukar o.s.v. Herrigud.


110228

Hur festligt vore det inte med en liten minigris som sprang omkring i källaren?


110228

Sitter vid köksbordet och dricker kaffe efter att ha varit på promenad med pappa, pumpat min cykel och spelat kort med mor och far. Dagens planer är att gå på promenad med mamma, åka till biblioteket och prova kläder. Jag gillar att prova kläder. Ska eventuellt packa in lite saker i bilen också. Det gäller att börja i tid.


Lite fascinerande att jag ser nyvaken ut fast jag varit vaken i två timmar. Osminkat är det nya


110227

Det är såhär va. Jag älskar min converse. Därför hatar jag när det är vinter så att jag inte kan använda dom. Men! Jag har fått hopp. Jag ser ljuset i tunneln.

 


FYfan vad fint.


Det måste vara okej att vara kär i ett par skor


110227

Har upplevt en mindre effektiv dag som följd av en jävligt rolig natt på Ågatan. Känns som en värd sista partykväll. Bra!

Har mer på riktigt börjat inse att om en vecka är jag faktiskt i Norge igen. För att stanna. Utan ett flytta-hem-igen-datum som förra gången. Läskigt. Men jag vet att vi kommer få det bra och när jag tänker på att om en vecka är jag med Daniel igen så känns det bättre. Det blir bra.

Har skrivit packlista. En lång packlista. Har börjat oroa mig för hur allt kommer få plats i goffen.

Har planerat med Sofia vilka skivor som ska tas med till vår långa biltur. Det blir bl.a. Magnus Uggla. Så klart.

Har börjat inse att det här inte blev det roligaste blogginlägget så jag slutar nu. Kanske till och med går och lägger mig. Efter solsidan då.


Vi hängde på La Scala och någon tog fram en bläckpenna. Tack!


110226

Precis som förra lördagen kommer jag spendera denna i Linköping med fina vänner. Det är inte vilken kväll som helst. Det är min sista lördag i Linköping på rätt så länge så jag ska njuta ordentligt. Lite sorgligt är det allt.


Skååååål


110226

Ska vi enas om att det här är en av dom snyggaste musikvideos som någonsin producerats? Ja det gör vi. 


110226

Laddade ner Absolute 90's som jag precis bränt ut. 90-talet var ju underbart i musikväg alltså. Westlife, Backstreet Boys, Spice Girls, Britney Spears, Bailando... Lovely. Tror jag ska ta en sväng med bilen så jag får lyssna lite. Musik är ju aldrig så bra som när man åker bil.


110225

Jag har tråkigt ikväll. Märks det eller? Det märks på mitt rum. Jag brukar nämligen riva ut hela min garderob och prova kläder när jag har tråkigt. Men hey, jag har ju bestämt morgondagens outfit och hittat min gamla jeansskjorta så det var lätt värt det.


110225

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?
Jag var 9 år och gick i trean. På fritiden lekte jag nog mest med barbie tror jag. 

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?
Jag var mitt uppe i min sista termin på gymnasiet och upplevde den roligaste tiden i mitt liv än så länge. Hängde på Ågatan rätt mycket, drack stora mängder guntrum riesling och började ladda inför studenten. Eller gjorde vi det redan i februari? Vi kanske bara hängde på Ågatan ändå. Varvade Ågatan med sisådär 4 trerättersmiddagar med fina vänner. 

3) FEM SNACKS DU GILLAR
- OLW Sourcream and union chips
- Egenpoppade popcorn
- Salta pinnar
- Nötter
- Cheese balls

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
- Kom änglar - Lars Winnerbäck
- Wannabe - Spice Girls
- Kamilla Milla - Pegasus (den senaste jag lärt mig)
- Det mesta med Darin
- När vi gräver guld i USA - Ges (såklart)

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MILJONÄR:
- Åka till solen ofta
- Få pengarna att växa 
- Bjuda alla jag gillar på gratis shots på La Scala
- Shoppa, sjukt mycket
- Köpa en lägenhet (skulle nog passa bättre att vara miljadär)

6) FEM DÅLIGA VANOR
- Gillar godis men älskar inte att träna
- Shoppar alltid mest när jag egentligen inte har råd
- Röker lite ibland
- Är jäkligt spontan och blir sur om det inte blir som jag vill
- Har lite svårt att hålla hastighetsgränserna ibland...

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
- Vara med människor jag älskar
- Dricka vin
- Ha deeptalk med fina vänner
- Shoppa
- Fika

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
- Utställda jeans
- En beige bikini
- Knälång kjol
- Öronmuffar
- Lårhöga stövlar

9) FEM FAVORITLEKSAKER:
Jag har lite svårt att svara på det här eftersom jag inte har så jättemånga leksaker nu för tiden...

10) FEM VILL-HA
- Ett jobb
- En megastor garderob
- En asfräsch lägenhet
- En svart ny golf
- Eva Longorias kropp

110225

Igår och idag har jag shoppat en del utan att betala ett enda öre själv. Det är den bästa sortens shopping. Här är fynden:


Ett nagellack och ett läppstift. Nu behöver jag aldrig mer känna mig naken, rädd, exposed...

Salt&Peppar-kar, en träningströja som inte är med på bild och ett gulligt paraply.  Kom regn, kom!


Två stora koppar med fat till mina och Sofias myskvällar + ett våffeljärn + 6 st glasunderlägg

En tröja. Lägg märke till hur noga jag är med att få med fredperry-loggan på bilden.

Tack för allt mammi♥


110224

Sitter här och festar på gurka och keso efter att ha avslutat ett samtal med min kära. Gurka smakar inte särskilt mycket egentligen. Hur som helst. Imorgon är det fredag. Känns som det inte alls var länge sen sist. Tiden går fort men ändå så fruktansvärt långsamt. Morgondagens planer är lite motion, returnera h&m-paket eftersom jag fick en svart skinnväska istället för min beställda kofta, fika med familjen och vara barnvakt åt Maja. Det blir nog en bra fredag. Ciao.

110224

Går tillbaka i gamla digitalkamera-mappar och ser att det är exakt fyra år sen jag och Kajsa rymde till Metropol i Hultsfred. Vi drack 2.25 % cider på mitt rum och kände oss jätteolagliga.


Här kan man lägga märke till två saker.
1. Kajsas skor. Som egentligen är min mammas skor. Hade Kajsa på sig dom eller provade vi dom som skämt innan? Hoppas på det senare.
2. Växten som står i bakgrunden. Det står faktiskt fortfarande på mitt rum. Dock utan någon grönska på och full med damm. Dags att slänga ut den?

Jag gör det. Jag slänger ut den. Nu.


110223

Har köpt en vårjacka idag. En svart vanlig. Det blir bra.

Har tittat på Big Brother. Jag har börjat titta på det fast jag inte skulle. Går det se via webben? Vi lär ju inte ha tv11 i Norge.

Jag installerade om msn och fick hem den norska versionen av någon konstig anledning. Fnissar lite när någon nettop har logget på.

Jag älskar Scrubs. Jag kan verkligen längta efter att få gå och lägga mig enbart för att titta på Scrubs. Sen att jag sällan ser klart ett avsnitt har inget med min kärlek att göra.

Imorgon är det torsdag. Sakta men säkert närmar vi oss söndag den 6 mars. Flyttdagen. Daniel. ♥


110223

Har haft sån jäkla träningsvärk i axlarna och längst upp vid armarna utan att veta riktigt varför. Men så slog det mig - jag gjorde ju 10 armhävningar i söndags. Just det. Hallå där supertränade tjejen.

110222

Det är sportlov. Då ska barnen ha roligt. Maja och jag har varit på bio idag. Vi såg Trassel. Måns Zelmerlöw gjorde en av rösterna. Det gjorde det hela trevligare. Här är Maja och jag när vi hade roligt för exakt tre år sen:


På busfabriken. Maja ser ni längst ner i bild. Mig kanske ni ser utan förklaring. Men jag var bara 16 år här så det är okej.


110221

Riktigt bra dag idag. Åkte in till stan för att träffa Sofia. Vi besökte IKEA, Rusta och Ica Maxi. Såhär såg våra vagnar ut:


IKEA. Ni får däremot tänka bort de babyblå plädarna. I sista stund bytte vi ut dom. Vi kom efter mycket om och men fram till att babyblå inte kommer passa till den skogsgröna soffan.


Rusta. Vilken jättetråkig vagn. Men det var en rätt så tråkig affär också


Ica Maxi. Vi ska ju inte svälta ihjäl heller.


Vi åt lunch i ikea-restaurangen. Sofia åt chokladmousse till efterätt. Hon tyckte inte den var så god men guud så billig. 8 kronor. Ett kap.
Men vet ni? Nu är vi redo att flytta till Norge. Vi har allt man behöver + en massa sugrör och doftljus.

Jag hann med en sväng på Gina Tricot också och där hittade jag vårens drömjeans. Blev kär och köpte dom. Nu får gärna våren komma så jag kan använda dom. Tack.


Framåt eftermiddagen kvällen sådär träffade jag Kajsa och vi var hemma hos henne och åt hamburgare. Men mest pratade vi. Pratade&pratade&pratade. Riktigt mysigt. Riktigt bra dag.


110220

Om 14 dagar, 336 timmar eller 20 160 minuter om ni så vill så är jag i Norge igen. Med Sofia. För att bo där. Jag kommer ha min Daniel nära hela tiden och det gör mig så lycklig ♥

110220




♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


110219


Kvällen spenderas i Linköping med 5 av mina bästa vänner. Anders, Göran, Ove, Tove och Maria. Bra.


110218

Går hårt på bloggandet idag. Har två saker att berätta.

1. Jag beställer kläder från h&m. En bikini bland annat. Det är fan på tiden nu. Har för övrigt inte råd att beställa kläder. Men det är ju inget som hindrar mig.
2. Har såhär i efterhand insett att jag och Maria åt på samma sushirestaurang som Fredrik Kempe i onsdags. Ni vet Fredrik Kempe.? Han som skriver låtar och är med lite i melodifestivalen och sådär.  


110218

Det är fredag. Jag saknar fredags-känsla. Jag får ingen sån när varje dag är som helg för mig. Ska bli skönt att få ordning på livet och njuta av en ledig helg som vanligt folk. Alldeles strax får vi besök av massa söta kusiner som ska fika och sen ska vi åka till simhallen. Får se om jag orkar simma något idag eller om jag bara plaskar runt som dom små. Vi hörs ikväll.




110218

Igår fick jag för mig att jag skulle möblera om lite på mitt rum. Konsulterade med Ylva och idag gjorde jag slag i saken så att säga.


Före

Efter

Före

Efter


Jag är nöjd. Jag har dessutom fått en vägg ledig(där skrivbordet stod förut) att ha en sån klädställning på. Gud så bra!


110218


110217

Dagens klädsel: Olika. Rev ut hela garderoben och provade massa outfits. Det är alltid roligare att riva ut än att vika in.

Dagens höjdare: Att det var taco till middag. Mamma sa att jag såg manisk ut när jag komponerade min första.

Dagens låt: Kamilla Milla med Pegasus. Högsta volym.

Dagens aktivitet: Gymmade med mamma imorse. Kompenserade det med att äta lite sockerkakssmet

Dagens jobbigaste: Att jag saknar Daniel så mycket att jag blir galen.

Dagens mest meningslösa: Fb-chatten med Ylva om saft. Den är inte tråkig på något sätt. Saft är ju gott.  




110216

Det blev en väldigt bra dag det här trots min hjärtesorg imorse. Väl framme i Linköping hämtade Maria mig och vi drog in till stan och åt sushi. Fan vad gott det är egentligen. Känner att det inte skulle sitta fel med några bitar nu. Får bli snart igen även om plånboken skriker lite.


Även om hon är snygg med ätpinnar (som vi förövrigt inte använde) i munnen också så var hon otroligt snygg idag faktiskt


Efter sushi och lite shopping tog vi varsin utsökt cupcake. Tack fina vän för en mycket trevlig eftermiddag♥


Hemma i Kisa ville Maja köpa en frukt som hon smakat på i skolan. En ziwano tror jag det hette. Smakade...sådär


110216

Sitter på tåget till Oslo (ni vet det där med gratis internet). Fyfan vad jobbigt att säga hejdå till min fina. Trött. Sov 1 ½ timme inatt så nu hoppas jag fan jag kan sova på tåget till Katrineholm. Ska se på solsidan också. När jag kommer fram ska jag träffa Maria och äta sushi. Ska bli trevligt. Var länge sen. Både sen jag träffade Maria och sen jag åt sushi. Ser fram emot båda delar. Sen är det hem till Kisa som gäller. Ska vara barnvakt åt Maja ikväll. Det blir bra. Jag saknar redan min Daniel och räknar ner (18 dagar) tills nästa gång vi ses.


Se på den snygga alltså♥


110215

Jag har lite ångest idag. Jag vill inte åka hem imorgon. Eller jag vill ju vara hemma för jag har mycket att göra och många som jag saknar men jag vill inte åka ifrån Daniel. Usch. Men jag kan trösta mig själv med att snaart bor jag här och då är problemet borta. Så bra.

För att må lite bättre såhär på morgonen åt jag choklad till frukost. Ja, det ingår faktiskt i min diet!

Nu ska jag räkna ner timmarna till tjugo i fyra och senare ikväll ska vi på födelsedagsfirande hos Ole Johan. Kanske lite tårta? Hoppas.


110214 ♥

Jag överlevde helgen och nu är det måndag. Helgen var bra. Jag har fått uppleva en norsk hyttetur (?) och kan bocka av det från listan, även om det kanske blir fler.

Nu sitter jag här, ganska nyvaken ändå, och lyssnar på Lasse. Fyfan så bra. Daniel kommer om 4 timmar. Fyfan så mycket bättre.

Både igår när jag vaknade och idag var det första jag tänkte på en kebabpizza från Röda Huset. Herregud. Vad. Gott.

Jag kanske skulle ta mig lite frukost och titta på 2 avsnitt av solsidan (jag vet, tittade inte i fredags heller)


110212

Det är lördag och solen skiner! Hrrrrrrrligt. Idag ska vi på tur. Vi ska till hyttan. Eller stugan som vi säger i Sverige. Vi blir kvar där över natten och vi tar oss dit med skidor. Herregud. Hoppas jag inte behöver uppleva tjejvasan igen. Då kanske jag dör. Vi hörs imorn! Trevlig helg!

070211

När jag är lite rastlös och uttråkad, som nu ungefär, är det kul att kolla på gamla bilder. Vad gjorde jag den 11 februari 2007?


Jag var hemma hos Kajsa och tog kort. En inte helt ovanlig aktivitet i mitt liv under 2007.


Bilderna är tagna halv tre på natten. Vi hade varit på fest hos Krille och någon spillde öl på mitt nya fejk-lacostelinne

Party-Kajsa. Och kolla killen på affischen uppe till vänster

Jepp. Det var under min intensiva Darin- och smsperiod. 5000 sms i månaden är ju ingenting.


110210

Jaha hörrni. Dagarna går. Redan torsdag. Dessutom är klockan snart tjugo i fyra och då kommer Daniel. Bra! Ikväll ska vi på bio med Ole Johan och Tea. Också bra! Det är det jag har att säga. En kort update. Avslutar med en helt underbar bild. Jag vet att jag skrev i tisdags att jag skulle titta på solsidan, men det gjorde jag inte. Har sparat hela njutningen till imorgon istället. Ser fram emot det.


110209


110208

Jag är vaken tidigt idag. Drömde att klockan var tolv när jag gick upp och tänkte - yes! Men så kollade jag på klockan och märkte att den var halv tio. Vilket antiklimax.

Jaja. Jag har ätit frukost och sitter och lyssnar igenom min "partylåtar"-mapp från gamla datorn. Nostalgi alltså.

Daniel slutar vid åtta ikväll så vid tre ska jag åka in till Tönsberg för att få tiden att gå. Det blir besök på Handelsbanken, Farmanstredet, McDonalds och simhallen. Solen skiner också så det kan bli en bra dag även om större delen är utan min Daniel.

Okej, vi säger så. Nu blir det solsidan. Ciao!


110205

Jag har hittat ytterligare en anledning (förutom höga löner och Daniel) att flytta till Norge. De har gratis internet på sina regionaltåg. Åh så bra. Jag har alltså kommit till Oslo och satt mig på tåget mot Holmestrand där Daniel väntar♥


Nöjd tjej!


110204

Riktigt seg fredagkväll men det gör inget för imorgonbitti klockan 8.05 sätter jag mig på tåget till min Daniel♥


110204

Det är ett jävla tjat om vårt kök nu för tiden. Men i alla fall, när mamma städade ett skåp där hittade hon en kobra. En sån där jättegammal telefon ni vet. Och den funkar, kul!


110203

Oj vad jag har hunnit med idag. Jag har rivit tapeter i köket, städat mitt rum, provat nästan alla kläder i min garderob, spelat nintento, fixat mina ramar och packat lite. Sjukt effektiv. Snart ska jag ner till Kisa för att handla. Mamma har symöte ikväll och jag ska allt se till att få en plats vid bordet. Mest för den goda maten.

 


110202

Som ni såg så river vi tapeter i köket och då kommer det fram en del kul som gjordes innan dom där tapeterna sattes upp.


Man kan t.ex. hitta den här och beundra min enorma talang för att teckna. Här ser vi alltså en påskharegris i bikini


110202

Jaha. Var det någon som sa att det var soligt ute? Bäst jag tar mina solglasögon då.


110202

Äntligen onsdag. Idag åker jag in till stan för att fixa lite grejer och så ska jag träffa fina vänner. Först till Maria och Ylva och så Sofia ikväll. Vi har en del att planera och prata igenom Sofia och jag. Bra dag!

 


Vi gör om i köket. Såhär ser det ut nu. Men vänta bara vad snyggt det kommer bli


110201

Alltså den indiska kycklinggrytan var kanske inte det godaste jag ätit men helt okej. Bra jobbat. Jag har motionerat idag igen och kan därför bocka av "motinera minst 2 gånger" och slipper göra det mer den här veckan. Så skönt!


Jag har hittat min fejk-onepiece och ger er en färgbild för att visa dess charmiga färg. I bakgrunden ser ni Maja som spelar Nintendo DS.


110201

Eftersom att korten inte kom idag så har jag inte kunnat fixa med ramarna. Därför tog jag på mig att laga middag idag. Indisk kyckling. Så strax blir det affären för att handla det som behövs. Fruktansvärt intressant blogg det här är nu för tiden. Ciao.