madelene


110630

Tog en promenad med min sambo till Tønsberg. På vägen hem gick vi förbi:



Vi bestämde oss för att vara superspontana och köpte oss varsin:


Räkor med aioli i ciabattabröd. Gott!

Nu laddar vi inför veckans näst sista arbetsdag! SNART HELG!


110630

Det finns mycket jag hatar med våra sena veckor (läs: att jag inte träffar Daniel) men jag måste ju erkänna att dom är rääätt så nice ändå. Idag spenderade vi några timmar vid stranden (läs: undvek det iskalla vattnet, brände oss i solen och läste bok). Sen sådär runt halv fyra åker vi till korvfabriken och packar lite korv och lär känna de nya semestervikarierna, dom är trevliga, det ska dom ha. Men det bästa. Att få komma hem vid tolv, äta något nyttigt (läs: jordgubbs&rabarber-paj med vaniljsås och en riskaka), checka facebook och chilla en stund innan man lägger sig framför ett avsnitt scrubs med vetskapen om att imorgon får man sova hur länge man vill. Just den där känslan att man får sova tills man vaknar är rätt fin faktiskt. Så nu lägger jag mig. Och sover länge.

110628

Idag fyller Anton 20 och det har vi naturligtvis firat!




Tårta och skönsång! Om en stund bär det av till jobbet och jag längtar till helg så jag spricker. Hade!


110626

Det blev en dag på stranden!




110625

Har haft en väldigt fin födelsedag och midsommarafton. Jag ska visa er den i bilder, massa bilder!






















Väldigt fin dag och kväll och natt! Tack för det mina fina vänner!


110623

Min sista dag i livet som tonåring har varit en av de bättre på länge! Hade en bra och konstig dag på jobbet med kurs första timmarna och efter jobbet:


åt vi grillbuffé i kantinen för 20 (!) kronor! *applåd*

åt med min fina randiga kollegor och vänner

drack lite juice, ganska mycket juice. Här har Sverige något att lära av Norge.. deras juice är amazing

på vägen hem stannade vi till och plockade lite blommor

sen gjorde vi kransar!

såhär blev det

och såhär!

och såhär!


Sofia och jag kom nyss hem från en tur till stan där vi midsommarhandlat. Räkor, grädde, jordgubbar och chips. Vi är redo för midsommar (och min 20årsdag!!!) imorgon!


110619

Vaken men inte pigg kan jag konstatera att gårdagskvällen blev riktigt jäkla lyckad. Jag gjorde av med oförskämt mycket pengar på god mat, massa drinkar och svindyr kebab. Men det var ju kul! Idag tar vi det lite lugnt va? Ja vi säger så.








Avslutar med den charmigaste av gårdagens bilder tagen inne på toaletten på grymmaste utestället där vi hängde när det var legkontroll. Det funkade! Cyklade hem i spöregn vid fem imorse men lika glad ändå!


110618

Härlig lördag! Var ute på lite äventyr i natt så jag sov länge idag. Har varit hos Daniel och hämtat Sofias cykel som han lagat så nu är vi back on track vad gäller cyklingen. Janhed och jag har storstädat källaren och belönat oss med fruktsallad. Vi älskar mango. Det är det nya. Nu ska vi snart öppna våra kära tre apor och så börja piffa till oss lite. Kvällen tillbringar vi inne i stan med cider, god mat på fin restaurang och lite vin. Förhoppningsvis lite dans också. Vi hörs!


110617

Har en vecka kvar av livet som tonåring och kan konstatera att mitt liv är jäkligt komplicerat. Har varit inne i stan nu på förmiddagen med Janhed och tröstshoppat. Ett par byxor och två tröjor. Nöjd. Nu sitter jag och knaprar paprika och snart bär det av till jobbet. Tønsbergs tråkiga väder satte stopp för min och Sofias båtfylla ikväll så vi får vara hemma och se på film och äta mango. Kanske är lugnast så. Höörs.


110616

Hallå. Lite halvbra uppdatering från mig...men det är okej. Här kommer lite bilder.


Har powerwalkat med Janhed tre förmiddagar i rad och det har varit väldigt nice. Har dock fått skoskav så nu får fötterna vila till på måndag tror jag.

Hittade en krabb-kompis nere vid stranden idag som vi tänkte ta med hem för att utöka familjen men det blev inte så

Här är familjen. Efter födelsedagsfirande i helgen tillkom Snel hest i familjen. 

snel hest hade fest bjöd gest fick lesk drack mest dansa best

dum hest dricka mest, jette full på snel hests fest


110614

Hallå på er! Tillbaks i källaren och det känns... helt okej! Såhär på morgonkvisten har vi bokat buss- och tågbiljetter till nästa hemfärd och det känns lovelii. Innan dess ska vi hinna med en tur till Göteborg också där jag ska träffa far och Maja. Jag tror att solen skiner idag så tänkte ta mig en liten springrunda så småningom... eventuellt. Ska trycka lite på min nya telefon först som jag för övrigt ääälskar. HADE.


110612

Har helt underbara dagar hemma i Kisa tack vare alla fina nära och kära.













Lite bilder från dagens festligheter. Mycket fin dag! Nästa gång vi hörs är jag tillbaka i Norge!


110609

Gårdagen började ju inte särskilt bra men idag hörrni! Vaknar och är pigg som tusan en halvtimme innan klockan ska ringa och idag är det inte bara Sverigeresa på g, det är lönedag också! Går in på banken och catshing!!! 14 000 +. 4 av dom var semesterpengar från manpower från i höstas. Och igår kom ju skatteåterbäringen. 10 000 +. Är det okej att känna sig liite rik idag? Bra. Då hoppas vi att rikemansungens bil startar idag också så blir det en riktigt bra dag.

110608

Vilken dag. Vilken riktig skitdag. Vaknar till att frysboxen i vårt kylskåp valt att frosta av sig själv och det är vatten överallt i kylskåpet och det droppar något jävligt överallt. Blev lite sena på morgonen så bestämmer att vi ska åka bil istället för att cykla. Trodde vi ja. Biljäveln (förlåt goffen) startar inte. Panikcyklar till jobbet och blir lite sena. Har en bra dag på jobbet faktiskt men när vi ska cykla hem har Sofia fått punka. Vad är oddsen? Herremingud. Sen fick jag för lite i lön också. Men jag har ätit taco. Och bilen startade faktiskt när vi kom hem. Nu håller vi tummarna för att den tar oss hem till Kisa imorgon också. Så kan vi andas ut sen. Nu ska jag äta en taco till, duscha, packa och sova. Nästa gång hörs vi från Sverige! Kommer använda mitt svenska nummer när jag är hemma också. Så ni vet.


Goffis....


110605

Sitter på min gamla dator (den som "gick sönder" i höstas) och kollar igenom gamla mobilbilder. Och ååhhh jag längtar hem så mycket samtidigt som jag vill vara här med jobb och nära min Daniel. Ufffa mig rent ut sagt.











Blir jäkla skönt att åka hem på torsdag och få krama min Maja en massa. Nu ska jag äta en macka med sylt på och sen ska jag och min trasiga cykel åka till Daniel i Hof. Hade!


110604


Hängde här idag

Med Kosta

Sofia med triss på handen

Anton och Birger. Var nice. Nu har vi sovit en liten sväng och ska fixa oss för att dra in till stan och grilla och dricka öl med Kosta, Anton och Birger. Vi har liksom bildat ett litet gäng. Hade!


110604

Att ta en spontansväng in till stan en solig fredagkväll och dricka gratis champagne får 4 av 5 toasters. Vi hade ju lite problem med en del vakter pga. vår ringa ålder men inne var vi! Hah! Där fick dom.

Nu har vi gjort pastasallad och laddat picknickkorgen för en dag på stranden med grabbarna. Uppdaterar när vi är hemma och mellanlandar senare idag! Ciao!


Vad jobbar ni med då? Vi pakker pølser jaao!


110604


"tyder på en bra kväll jaao" helt klart! nu ska vi sova efter lite olagliga nattklubbsbesök och båtbesök med 40+are. Natta!


110603

<
Helt övertaggade av det fina vädret tar vi osss några glas vin och drar in till stan! Hade!


110603


Det var badpremiär igår! Inte illa. Gårdagen som förutom bad bestod av grill, chill, trevligt sällskap, glass, saft och film var en väl spenderad ledig dag

Efter en himla härlig fredag än så länge ska vi snart åka till jobbet och packa lite korv. Kan väl säga att jag ser fram emot att komma hem ikväll till helg och ett glas vin. Hade!


110603


Här har jag spenderat min förmiddag i strålande sol

Åt frukost, kände vattenstänk mot benen, kollade på alla båtar som åker förbi, solade, lyssnade på musik

Allt med denna sköna böna här!


110602

Det är kristihimmelfartsdag och det är ledigt. Ganska skönt.


Tog en promenad och satte mig nere vid vattnet. Var riktigt mysigt faktiskt.


Plockade en blombukett till frugan där hemma.

Vi bor ju nära en travbana så hästar är inga konstigheter

Black beauty!!!

Om en liten stund ska vi åka in till stan och plocka upp Kosta, Anton och Birger och sen ska vi försöka hitta vägen till en fin strand där vi ska bada(?) och grilla! Blir nice. Förhoppningsvis kommer min kärlek när han slutat jobba. Hade!


110601

 

Vi har börjat med nationaldagen lite i förväg och påminner oss dagligen om var vi kommer ifrån.







Känns som lagom många svenska flaggor utplacerade på 55 kvm.


110601

Det är juni och officiellt sommar. Vad händer i juni?

2 juni - ledig dag! sol och grill inne i stan
9 juni - LÖN
10 juni - ÅKA HEEEM
12 juni - Micke och jag har 45årskalas
24 juni - Jag fyller 20. Det är midsommarafton. Vi får finbesök från Linköping. (?) LÖN!

Sen ska vi såklart jobba en himla massa. Nu ska vi laga mat. Idag blir det biff, potatis, brunsås och gelé. Inge snabbpasta och burkköttfärssås här inte.