madelene


Sista oktober

Efter turen till stan blev det vem-vet-mest-race och kexchoklad. Sen lite svtplay på det och så lite planering. Nästnästa helg blir det troligen så att jag åker till Uddevalla för att umgås med Niklas under helgen. Så nu letar jag efter något bra ställe att bo på. Hotell eller vandrarhem. Det är frågan.

Annars ikväll tittar vi på Beck. Otäckt. Skönt att vi är flera.

Imorgon är det jobb som gäller. Mellan 14-22. Blir nice. Skönt skifttillägg också. Klirr i kassan.

Vi säger så för ikväll. Godnatt!

(förresten, gå in på Toves blogg för att titta in bilderna hon tog idag)

101031

Bättre dag idag. Än så länge i alla fall. Framåt elva tog jag och Tove en promenad in till stan. Ungefär 50 minuter tar det. Där gick vi till hamnen. Tove skulle ta kort. Jag tog kort på Tove när hon tog kort.


Ser ni henne?

Vi gick runt nere vid hamnen i någon timma. Jag satt mest på en bänk och njöt av solen och Tove gick omkring och fotograferade. Efter ett tag smög sig hungern på så vi gick till McDonals för lite hamburgare. Lyx.

 


Tove skulle fotografera lite mer i stan så vi gick skilda vägar och jag tog den långa promenaden hem. Här är en oändlig raksträcka. Man kommer liksom aldrig fram


-

Det här är den i särklass tråkigaste dagen på väldigt, väldigt länge. Det händer ingenting. Kanske inte vore så fel med ett helgjobb ändå..

Det jobbiga med lediga helger och kvällar är att man får så mycket tid till att tänka och att längta hem. Ja, när jag inte jobbar vill jag åka hem. Jävla skitdag idag. Och imorgon är det ännu en ledig dag. Wehu.

 

 


FRIDAY

SKÖÖÖÖÖÖNT. Denna arbetsveckan är klar och den avslutas med en kort dag. Redan vid ett fick vi gå hem. Och så bjöds det på tårta under lunchen. Jag förstod aldrig riktigt varför men huvudsaken var ju att de bjöd på tårta. Sen åt vi i kantinen på lunchen och frukostrasten. De andra dagarna har vi haft med oss egen mat men idag lyxade vi till det lite. Och vilken lyx det blev sen. Hamburgare. Nice.

Om en stund ska vi ta oss in till stan för att köpa pizza. Sen väntar en hemmakväll framför tvn. Lär bli rätt lugnt eftersom vi alla är typ jättetrötta. Så det blir skönt.


Tagen just precis nyss. Ylva är nästan lika glad som jag över att det är fredag


Dagarnas outfit

Tove tog det här kortet imorse i omklädningsrummet. Såhär läckra är vi. + plastförkläde, armskydd och munskydd.


Dans

Satt och tittade igenom gamla mappar på datorn och hittade två videos som gav mig mycket minnen. Det är dansvideos. Underbara dans. Jag dansade bara två år men det var så jäkla roligt. Önskar jag hade tid och möjlighet att göra det nu.


Dansuppvisning på Folkungaskolan andra året. Det är rätt mörkt tyvärr


Slutuppgift i Dansträning A med Kajsa och Jessica. Sjukt kul var det


Så mycket bättre

Har upptäckt att jag tycker det är ganska trevligt här i källaren. Vi har det trevligt. Vi umgås lite mer än vad vi kanske egentligen vill men för min del går det bra än så länge. Jag kommer ihåg hur tråkigt det var i somras när jag jobbade och inte kunde umgås med FF. Nu kan jag göra det. Så bra.

Ja. Imorgon är det fredag. U n d e r b a r t. Det firar vi med att göra lite färs (FÄRS!!) sen ska vi in till stan och köpa pizza. Sen ska jag nog öppna en cola zero. Har ju upptäckt att jag ska vara här 9 veckor men bara köpt 7 cola. Vet inte hur det här ska gå. Jag kan ju gå till Meny här i Norge och köpa läsk. Vi får se hur det blir. Återkommer.

Ikväll är det tv-kväll. Som alla andra kvällar. Det blir Helenius Hörna. Och så Ana-Gina-Show på webben.


Medisterfarse



Färs är ett relevant ord i min vardag nuförtiden. Färs. Eller farse. Medisterfarse är vad jag sysslar med om dagarna. Jag sa ju att det var 3 stationer. Här kommer en utförlig beskrivning av vad stationerna innebär eftersom inte ens mina rumskamrater förstått vad jag gör. Jag har inte förstått vad dom gör heller för övrigt.

1. Första personen i ledet fyller en som ovan liknande bytta med 4 kg färs som kommer från ett rör. Kruxet är att fördela färsen jämt. På denna stationen har man även ansvar för att färsen inte tar slut så då och då får man springa iväg och hämta en stor vagn med massa kilo färs.

2. Nästa steg är att sätta lock på byttorna. Kan låta enkelt. Så enkelt är det inte. Byttorna är ganska fulla och locken bråkar ibland. Denna arbetsuppgift ger feta skavsår på mittenfingret. Skönt. Här får man även väga färsen ibland så att det varken finns mer eller mindre än 4 kg i byttan.

3. Som sista person sätter man Gildes märkning på byttorna. Två på varje bytta. Sen packar man byttorna i stora "lådor". 24 stycken på varje pall. 4 byttor i varje låda. Helt klart den slitigaste stationen.

Ja. Nu vet ni. Fasiken vad intressant detta blev. Skönt tidsfördriv för mig.


...


All I needed was the love you gave
All I needed for another day
And all I ever knew
Only you ♥


101027

Jaha hörrni. Nu har vi jobbat två dagar. Det rullar på. Fingertopparna är ömma, skavsåret på fingret har utvecklats till ett litet köttsår och ryggen spänner. Men pengarna rullar in och det är ju huvudsaken.

Idag hade jag tänkt mig en liten promenad efter jobbet men regnet öser ner så det får bli en dusch, mat, en bok och lite godis istället. Låter bra.


Jag chansar på att jag hinner läsa cirka ett kapitel innan jag somnar. Inte för att boken är tråkig, tvärtom - den är riktigt bra. Men jag är helt slut.


Första dagen på jobbet

Har jag nyligen använt den här rubriken? Den fanns redan. Skumt. Sommarjobbet kanske? Så många jobb har jag ju inte haft.

Hursomhelst. Det mest intressanta jag kan skriva idag är ju om min dag på pölsemakeriet. Det var okej. Okej helt enkelt. Vi kom dit, fick kläder. Skor, byxor, rock och hårnät. Sen ska vi ha plastförkläde, plastärmar och munskydd. En hel stridsmundering. Jag står där man paketerar färs i burkar. Det är tre olika stationer. Efter första rasten var jag rätt bra inne i arbetet faktiskt. Det känns okej. Nio veckor kör vi. Sen ska jag åka på en charter. Det är mitt mål.

Idag är det jäkligt segt här i källaren. Vi är trötta och sega. Jag har precis ätit gröt till middag och nu blir det lugnt ikväll. Tidigt imorgonbitti är det back to pölsemakeriet som gäller. Kul!


Såhär glada är vi på Gilde


101025

Jaha hörrni. Det har varit en bra dag här. Skrivit avtal med Manpower och fixat bankkonto. Varit hos läkaren och hittat bilvägen till Gilde. Allt är klart inför imorgon och vid halv sex ringer klockan. Vid sex går bilen och vid halv sju börjar vi jobba. Det känns fint.

Har laddat upp genom att sova nån timme här precis och ska snart sova mera. Skönt.

Jag är tyvärr för lat för att gå till andra sidan rummet och hämta minnet så jag kan lägga in mobilbilder så ni får klara er utan. Har tagit en på vägen som är täckt med snö och is. Ser riktigt juligt ut. Om Maria dessutom skalar en clementin är julkänslan fulländad. Men det är två månader kvar och 20 dagar kvar tills man får börja spela julsånger i källaren.

Jag bara babblar på om ingenting. Vi avslutar här. Jag skriver mer imorgon efter jobbet. Det blir förmodligen ett mer intressant inlägg.


Hemma igen

Ja. Eller hemma och hemma. Så känns det väl inte riktigt. Men vi är framme i källaren iaf! Resan har gått bra och goffen skötte sig. Ikväll blir det lugnt med beckfilm. Ger er en bild på vår matförråd.


Mumsfillibabba. Nu börjar filmen. Tur att vi är fyra stycken annars skulle jag bli så rädd.


On the road again

Det var fruktansvärt jobbigt att åka ifrån Niklas idag. Så jävla jobbigt. Men vi har haft det så sjukt bra det knappa dygnet jag var där. Det kommer jag leva på ett tag, förhoppningsvis cirka 2 månader. Då ses vi igen. Kanske innan? Jag hoppas. ♥

Annars händer inte mycket. Eller ja. Jag åker tillbaka till Norge imorgon. For real this time. Det verkar som om vi kommer hem till jul, inte innan. Tills den 23 december har vi jobb. Det kommer bli tufft. Men lite spännande. Åtminstone första veckan. Har i alla fall handlat mat och grejer klart nu. Idag köpte jag 7 burkar cola zero. En burk för varje vecka vi är där. Det får bli veckans höjdpunkt.

Men det blir nog bra. Det är ju bara 2 månader. Det blir en bra erfarenhet som förhoppningsvis kan ge mig lite extra pengar på kontot.

Ska strax duscha och sen är det snart sovdags. Det kommer bli en lång och seg dag imorgon.


Friday

Idag klockan två åkte jag till Stockholm. Niklas visste ingenting. Jag gav mig själv som födelsedagspresent helt enkelt. Det var mycket uppskattat och välbehövligt... nu ses vi inte på läääänge. Det blir tufft.

Ikväll har vi varit ute och ätit med Niklas familj + farbror. Var på ett jättemysigt ställe i Karlberg där maten var delicious. Bra kväll helt enkelt. Nu ligger Niklas och sover och jag ska snart göra honom sällskap. Stackarn är helt slut på kvällarna när han går upp så tidigt och jobbar.

Imorgonbitti ska vi åka till Scandic och äta hotellfrukost. Tveksamt om den är lika god som frukosten nere på gran canaria men det blir toppen. Känner suget i magen redan nu trots trerätters tidigare ikväll...

Nej, det var det. En liten uppdatering om vad jag sysslar med. Nu ska jag sätta på ett avsnitt Scrubs och krypa ner hos min sleeping beauty.

Ciao

Jag ser det snöar

Det är sant. Det snöar i Kisa ikväll. 21 oktober. Sinnes. Alldeles för tidigt. Ryktet säger att det även snöar i Tönsberg. Hoppas det inte är alltför mycket. Känns ganska passande att jag och pappa (kanske mest pappa) bytte till vinterdäck på goffen imorse. Nu får vi en säker färd till Norge på söndag. (så säker som det kan bli i goffen åtminstone)

Annars ännu en dag hemma i samma tecken som gårdagen : slappt. Jag har handlat mat. Massor med mat. Dels som vi ska dela på men också dels sånt som jag ska ha själv. Har lite kvar att köpa och det tänkte jag fixa imorgon. Imorgon ska jag också hinna med en fika tillsammans med hela familjen. Förutom Maja då. Hon går ju i skolan. Hektisk dag imorgon med andra ord.



Det är ju något speciellt med 21 oktober också. Niklas fyller år idag. Grattis fina älskling

Min dag

Ja, det har varit en bra men lugn första heldag hemma. Promenad med mamma, kortspel med pappa, pizzaätande med Maja. Typ så. Sen har jag köpt en dammsugare också. För en pizza och en läsk. Kom billigt undan om dammsugaren är bra. Vi får hoppas på det. Jag köpte den av Micke alltså. Han ville även sälja en bokhylla och ett matbord men då tackade jag nej.

Imorgon ska pappa och jag byta till vinterdäck, sen ska jag till banken och så slutföra affären med Micke. Sen blir det det gamla vanliga. Promenad med mamma och yatzy med Maja. Det är skönt att vara hemma även om jag ser fram emot att åka tillbaka till mitt andra hem på söndag.


Oonsdag

Tove har tagit den här bilden. Eller ja, man ser ju på kortet att det är Tove som tar det. Men jag tror hon har fixat lite med bilden också. Jag tycker om den. Vet inte vad det är men något är det!


SKÖNT!

Problemet med hälsointyget är löst. Mona på Manpower alltså. Fan så skönt.


Vilken brud. Hon fixar allt. Haha


Hemma i Sverige

Efter en sjukt jobbig heldag i bilen är vi och jag hemma. Var på skitdåligt humör sista biten. Var bara så fruktansvärt trött på att sitta i en jävla bil och ville bara vara hemma. Men hem kom jag! Och vilket välkomnande sen. En kramandes och glad Maja och mamma och god paj med hallon och glass till efterrätt. Gott med lite riktig mat.

Det är skönt att vara hemma. Det känns som vanligt. Haha. Känns nästan konstigt att jag bott en vecka i en källare. Men snart är vi tillbaka där. Men då blir det med vardag på det hela med rutiner osv. och det blir skönt.

Annars händer inte mycket ikväll. Det är rätt mycket nu med allt så jag tänkte försöka vara vaken till pappa kommer hem så vi får hälsa men sen ska jag försöka sova. Och tänka.


Här är jag ikväll i mitt älskade flickrum. Hahaha. Det har för övrigt redan börjat användas som rummet där man lägger saker som man inte vet vad man ska göra av här. Efter att jag varit borta en vecka blir mitt rum ett litet förråd. Vad kul!


18 oktober

Jaha. Då är det måndageftermiddag och ytterligare en dag har gått. Idag var det en vecka sen vi kom hit också. Det har gått fort faktiskt. Men efter en vecka fick vi nog och imorgon åker vi hem till älskade Sverige igen. Haha. Ne, men såhär är det ju. Vi börjar jobba nästa måndag. Därför tycker vi det var läge att åka hem några dagar istället för att sitta här och ruttna vid datorerna. Dessutom ska Tove göra högskoleprov i helgen så det passar bra.

Idag har vi gått till vår nya arbetsplats. Cirka 20 min sa Mona på Manpower att det skulle ta. Med facit i handen tog det 45 minuter. Det var en bra bit alltså. Men det är bara kämpa på och traska! Lite hårt dom vintermornar när vi börjar jobba kl. 6 bara...

Just för tillfället har vi lite problem med en hälsoundersökning vi måste göra innan vi börjar jobba. Det är olika regler i Sverige och Norge med vad som gäller vissa saker och eftersom vi tänkt göra undersökningen i Sverige blir det lite problem. Men det ska nog lösa sig på något sätt!

Nu kommer två bilder från idag. Bild 1 är tagen vid Nortura/Gilde. Bild 2 är tagen på väg hem när Maria utstått skoskav i några kilometer och till slut fick nog.






Jag vill förresten tipsa om Trubbel med Håkan Hellström. Sjukt bra.


Måndag

Idag blev det ingen sovmorgon inte. Klockan ringde redan halv tio(!). Nu håller vi på och fixar oss för fulla muggar. Vid elva ska vi in till stan och till Manpower och prata lite med dom. Annars idag är det än så länge inget planerat. Om solen tittar fram blir det nog en liten promenad.


Tidsfördriv

Senaste

Låt du hörde: Aprilhimlen - Håkan Hellström 
Film du såg: Laws of attraction

Mat du åt: My cup och rostade mackor

Kram: säkert ylva!

Puss: Niklas <3

Känslan: vet inte.. konstigt..

Resa: norge

Glädje: NÄR VI FICK JOBB! äkta lyckorus

Dröm: att jag tappade framtänderna

Person du träffade: FF, mest dom jag träffar nuförtiden

Personen du pratade i telefon med: mami

Personen du fick sms av: Niklas

Gången du åt 7-eleven korv: aldrig gjort

Gången du var utomhus: alldeles nyss

Gången hela din familj åt middag tillsammans: förra söndagen, avskedsmiddag (-micke)

Saken du köpte: en cola zero på donken

 

Allmänt:

Ska bli skoj: att åka hem till Sverige några dagar och sen börja jobba i Norge

Ska inte bli skoj att: åka massa jävla bil

Sparar till: ingenting speciellt.. mitt framtida liv

Pålägg som gäller: smör

Önskar att jag var bättre på: laga mat
Dagens dryck: saft

Vad saknar du: familjen och Niklas, en riktig säng

Tre band/artister: Håkan, Lars och Gavin de Graw för tillfället

Vad har du gjort idag: sovit, promenerat och chillat vid datorn

Brukar du svära mycket: inte enligt mig själv, mest när jag spelar supermario

Hur tidigt stiger du upp: senaste veckan väldigt sent... runt tolv

På helgerna: ingen skillnad just nu

Vad ska du göra ikväll: sitta vid datorn och titta på tv, lattjo

Hur många timmar sover du per natt: senaste veckan cirka 11

Vem är snyggast i världen: oj.. Jude Law är mitt spontana svar

Vad är det för veckodag: Söndag

Bästa saken som hände mig förra sommaren: kommer inte ens ihåg vad som hände då.. jag fyllde 18!

Favoritplagg i garderoben just nu: mjukisbyxor eller min nya kofta

Längd: 172

Vikt: sånt frågar man inte, i proportion med längden ungefär
Byter gärna garderob med: kenza
Byxa eller kjol: byxa

Senast utlästa bok: anna janssons senaste

Mitt rum kan beskrivas som: har inget eget rum här.. men vårt rum kan beskrivas som tre madrasser

Mig själv med tre ord (just nu):slappis, trött och förvirrad

Jag tränar: ibland :D

Jag ville bli när jag var liten: dagisfröken eller artist


Söndag

Jag startade dagen (som för min del började vid 12.30) med en dryg timmes powerwalk i Marias easytones. Jag har kunnat konstatera feta skavsår på hälarna och nu återstår det att se om jag dessutom får grov träningsvärk i vaderna. Härligt i så fall!

Annars idag är det lugnt. Det är ju söndag. Norge dör lite på söndagarna. Inga affärer är öppna. Men på min promenad märkte jag att macken en bit härifrån har öppet och det var tur. Vi misstänker att batterierna i vår fjärrkontroll är slut och därför ser vi numera konstant på Discovery channel. Men Maria skulle köpa batterier så förhoppningsvis får vi snart på fyran igen!

Det var det. Bra! Hej!


Dagens sista inlägg, jag lovar

Eftersom jag vet att ni undrar så kommer här dagens matintag i en trevlig lista:

  • Tre knäckebröd med kaviar
  • 4 rostade mackor med smör
  • Ett päron
  • En påse lösgodis

Bra Madelene. Näringsrikt och nyttigt.

 


Ett till blogginlägg? really? yes!

Sådär. Nu har vi städat. Borstat av golven (vi har ingen fungerande dammsugare) och diskat upp lite. Skönt med lite lördagsfrid. Vi har satt på våran första tvättmaskin också. Min första någonsin faktiskt. Vi lär oss det här med eget hushåll bättre och bättre.

Jag har ju inte berättat något om vad jobbet går ut på. Mest för att det inte direkt är något att skryta med. Haha. Vi ska, alla fyra, klämma åt "metallgrejerna" i slutet på korvar. Ni vet vad jag menar? Det ska vi göra. 8 h varje dag i typ 7 veckor. Men det ger bra med cash.


Företaget är http://gilde.no


Eftermiddag

Maria och jag tog en sväng till stan för att handla. Det var soligt och hur skönt som att helst att komma ut ett tag.


Vi satte oss nere vid hamnen och lyssnade på livemusik




Nu ska jag och Maria försöka städa lite... ordning och reda kommer inte alltid i första hand här.. hrrm



L ö r d a g

Det blev en trevlig kväll igår. Jag tog lite bilder. Här är dom:


Sötaste finaste Mrrria!

Tossan i partyleggings

och PartyYlva!


Det är såhär vi ser ut oftast. Med en dator i knäet. T.o.m. när vi firar jobb




njuter av popcorn

Man får vara uppfinningsrik när köket inte erbjuder allt av skålar o.s.v.


FREDAG

Så, vi har fått jobb med start nästa måndag (!!!:D) och tidigare ikväll klarade vi av hygientestet som är obligatoriskt för att få börja jobba. DET GÅR BRA NU. Nu har vi precis öppnat vinboxarna är vi är redo att fira ordentligt!

TREVLIGT FREDAGKVÄLL!




GAAAAAAHHH

MONA FRÅN MANPOWER RINGDE NYSS. VI ÄR SÅ SJUKT I EXTAS. NÄSTA MÅNDAG BÖRJAR VI JOBBA!!!!

Jag er en gutt i en jentekropp

I natt drömde jag att jag pratade norska. En liten mardröm. Eller rolig dröm. Det kan jag inte riktigt bestämma.

Vi sov länge idag. Jag vaknade vid elva. Tog en promenad/jogging-tur. Nu sitter vi här och spelar Supermario. Ett fruktansvärt roligt och frustrerande spel. Dagens planer är att posta Majas brev, åka till Nortura och dricka vin. Det är väl det!

Konst

Ylva tyckte inte de tavlorna som fanns i källaren höll mottet och bytte ut dom.



Mycket bättre


Hemma igen

Hemma från en misslyckad och lyckad tur till stan. Misslyckad eftersom vi inte fick skaffa bankkonto. För det första hade vi ingen dokumentation från skatteverket på våra norska personnummer och så för att vi inte skulle stanna i Norge så länge. Vi får fundera lite på det hur vi ska göra.

Det lyckade med turen var att vi hittade ett Ica Maxi. Och oj vad vi festade till det!


(ja, källaren är lite mörk emellanåt)
Vi köpte ett durkslag. So no more blöt pasta! L Y X


Ketchup. Lite smaksättning till all pasta


SAFT! fantastiskt


och popcorn, fest


Sen köpte jag några lakritsar som jag ska föörsööka spara tills imorgon. Kuvert och frimärken köpte jag också så efter maten ska jag skriva brev till Maja! Vi ska bli brevkompisar nu när jag är iväg nämligen. Men snart är det mat. Pasta och köttfärsås med majs. Maria och Ylva lagar. Jag och Tove diskar. Än så länge funkar det!




Donnerstag

Jag joggade aldrig imorse. Jag tog en promenad med Maria istället. Trevligt med sällskap. Annars idag har jag bara tittat på film och vilat. Skönt det också men en aning långtråkigt. Men nu händer det grejer i huset. Vi ska strax gå till bussen och åka in till stan där vi ska hitta en bank för att skaffa bankkonto. Hoppas det går utan problem. Sen ska vi hem hit och äta pasta med köttfärssås. Sen blir det en sväng med bilen till industriområdet här i närheten. Sen får vi se vad som händer. Häng framför datorn och tvn är en bra gissning.


Igår var det fest ska ni veta. Vi åt cheeseburgare på donken


Hemlängtan

Ja, ikväll känner jag hemlängtan. Efter 3 dagar. Lyckat. Det här kommer ju gå jättebra. Antar att det är nu när det nya och spännande lagt sig lite. Usch. Nu ska jag titta på film och sova. Imorgon tänkte jag börja dagen med att jogga lite. Får se hur det blir. Godnatt!


saknar min yatzyspelande sötunge


Om vi har lite tråkigt?


Nej, det är bara såhär vi underhåller oss


Vi svävar på små rosa moln

Det går bra nu! Vi är hemma från ett lyckat möte med manpower och även om vi inte vill ha jättehöga förväntningar så är det just det vi har. Det känns riktigt bra! I slutet på denna vecka/början på nästa så vet vi. Hoppashoppashoppas.


Tisdagkväll

Nu sitter jag här nyduschad och slötittar på fotbollen. Snart blir det rostade mackor med mjölk. Bättre än knäckebröd utan smör med vatten. Annars är det lugnt ikväll. Imorgon klockan tio ska vi vara på manpower så imorgon blir det ingen sovmorgon minsann. Skönt det. Vi är ju inte här för att sova.

Jag och Maria gick till affären förut och köpte godis. Man kommer bli pank p.g.a. norrmännens priser. Jesys.


Ungefär såhär ser det ut från vårt hus. Det är lite åker, lite vatten och så kommer Tönsbergs centrum

Ungefär såhär ser en av mina rumskamrater ut. Hurtig och glad i sina easytones!

Och ungefär såhär ser jag ut


Första eller andra dagen?

Det diskuteras om det här är vår första eller andra dag här. Jag håller mig utanför genom att inte döpa mitt inlägg till "första dagen" eller "andra dagen". Det är bäst så.

Idag har vi utforskat Tönsberg litegrann. Vi tog oss ner till närmsta busshållplatsen som är typ 5 minuter härifrån. Vi kom in till stan och det första vi gjorde var att köpa busskort så nu kan vi åka hej vilt runt i Vestfold i en månad. Bra! Sen började vi vår resa mot bemanningsföretaget.

Första stoppet: Proffice

Kvinnan i receptionen var trevlig och tog våra cv:n. Hon sa att nu fram till jul kommer det bli en del jobb på lager/produktion och att de skulle ha intervjuer i början på nästa vecka.

Andra stoppet: Adecco

Till slut efter att ha frågat 3 norrmän kom vi fram till Adecco. Kvinnan i receptionen tog våra cv och sa att de har rätt mycket jobb på dagis. För ett sånt jobb kräver de att prickfritt belastningsregister som vi måste ta ut från svenska polisen. Hon rådde oss att göra det och sen komma tillbaka. Ingen av oss är supersugen på 20 snoriga norska barn men jag ska nog ta fram det där dokumentet ändå.

Tredje stoppet: Manpower

Här hände det grejer. Vi fick först prata med en man som tog våra cv och frågade oss lite saker. Sen fick vi en cirka 45 minuters genomgång av en kvinna som hette Inga. Hon var ansvarig för produktion&lager. Hon sa att de väntar på att olika industrier ska börja ringa om uppdrag och de lät faktiskt positiva till att det skulle bli något. Vi ska tillbaka imorgon kl.10 för att hälsa på de andra som jobbar där och som också kanske kan hjälpa oss. Manpower var definitivt det ställe som kändes bäst och mest hoppfullt. Ska bli så sjukt spännande att se vad det här kan ge.

 

Nu är vi hemma i källaren och har precis avnjutit pasta&köttfärssås. Lite digitalkamerabilder kommer nu!


Det är ett sant nöje att kladda ner denna man

Matförråd. Pasta och nudlar

Sovhörna

Det blir mycket dator i fåtöljerna

Fancy stuff

Det lär bli en hel del havregrynsgröt framöver...

På väg genom Tönsberg. Vet något hur man gör norska "ö" på datorn förresten?


Tisdag i Norge

Vid halv elva imorse vaknade jag och det var helt tyst. Trötta tjejer! Men nu är alla vakna och två av oss har i alla fall börjat klä på oss. Det som står på agendan idag är att skriva kontrakt med Guren, gå/åka buss in till Tönsbergs centrum och fixa busskort samt besöka bemanningsföretag. När vi kommer hem ska vi försöka storstäda vår källare, vi misstänker att det var ett tag sen någon bodde här sist nämligen.

Angående hur det är att sova på en madrass kan jag berätta att det funkar bra än så länge (!). Har sovit som en stock i 10 h och det måste ju antingen tyda på att det är en väldigt skön madrass eller att jag var väldigt trött frn gårdagen. Välj själva!

Nu blir det frukost! Bröd/knäckebröd utan pålägg och vatten! Smarrigt

-

Det börjar smälta in det här nu. Fast vi har bara varit här i tre timmar. Jag hoppas verkligen det här kommer bli bra. Det vore kul. Men tanken med det här inlägget var mer att tipsa om Toves blogg där det finns bra bilder på vår källare! Hennes blogg hittar ni här!

Jag har en rätt jobbig huvudvärk och det ska bli skönt att få sova snart. Men först ska jag skypa med pappa så nu väntar jag på att han ska komma hem från jobbet!

Godnatt fina vänner


FRAMME!

Åh gud. Var ska jag börja? Börjar med nutid. Just nu sitter vi i en källare på Hogsnesbakken 39 i Tönsberg. Den var fin! Ett kök, ett vardagsrum med tv och svenska kanaler (:D), ett sovrum och ett badrum med blå toalett. Vi har gjort oss hemmastadda och packat in mat i kylskåpet, porslin i skåpen och hygienartiklar på toan. Det känns bra det här!!!

Nu kommer det en massa bilder tagna med mobilen. Kvalitén är sådär och så fort jag orkar ska jag lägga in digitalkamerabilderna istället!


Det var smärre kaos när bilen skulle packas. Det var väskor och påsar ö v e r a l l t.


Genom Göteborg


Över en bro


Lite lagom uttråkad i bilen


2,5 h färja över till Sandefjord och sen lite mer bilresa


Väl framme blev det återigen kaos när allt skulle packas upp. Men nu är det klart och nu ska vi göra mat!


Så var det dags

Ja. Imorgon far vi. Jag har packat hela dagen mer eller mindre och nu börjar jag känna mig någorlunda klar. Är lite bekymrad över hur fasiken allt ska få plats i bilen och det lär inte bli så bekvämt för damerna i baksätet imorgon. Men jag tror vi alla har gjort vårt bästa för att bara packa ner det nödvändigaste (även om ett yatzy och några fotografier slank ner i min väska). Källaren vi ska hyra är bara delvis möblerad så vi har även försökt packa ner porslin, kastruller o.s.v. Men det blir nog bra det här. Det känns konstigt. Men roligt. Och sorgligt. Jag är ju så hemmakär så jag vet att det kommer bli jobbigt att inte träffa familjen varje dag. Och Niklas. Men jag måste ju lära mig någongång, haha.

Nu ska jag sova en skön sista natt i min älskade säng (för de kommande 2 ½ månaders nätterna lär bli på en madrass). Jag har bara ett påslakan, för täcket har jag packat ned. Men det är lika bra att jag lär mig att inte vara så bekväm.

Om allt går som det ska kommer det nog ett inlägg imorgonkväll. Jag hoppas det!

Om inte så hörs vi när vi hörs!


En toppenbra bild på min packning

Jag fick välja vad vi skulle äta ikväll. Är det en överraskning att det blev taco? Nu blir det nudlar och fiskbullar framöver!

Till Maja från mig

Jag gav familjen ett inramat fotografi på mig själv. Haha, självgod? Äsch. Jag vill bara ge någon sorts tröst för när de kommer sakna mig som mest!


Fantastiskt

FÖRE

En påse innehålland ett täcke, två kuddar och en stor fluffig vinterjacka

UNDER

Suger med dammsugaren

EFTER

Ett litet hårt kompakt paket. Vakuumpåsar. Hur bra som helst!


Söndag

Niklas åkte för några timmar sen och när tårarna slutat rinna så tog jag tag i saker och ting minsann. Jag har fixat några cv och ett block där jag skriver mycket viktiga saker. T.ex. min nya adress och sådär. Jag har satt över en himla massa pengar till mitt konto så jag kan tanka bilen och växla till norska pengar. Vad heter deras valuta? Jag vet inte. Jag har uppdaterat mina uppgifter på 4 bemanningsföretag och nu ska jag börja packa. Herregud. Jag vet inte var jag ska börja. Allt ska ju med. Imorgon flyttar jag hemifrån. Till Norge. It's big.


Wei!

På måndagkväll är vi välkomna till Guren som bor utanför Tönsberg. Han har en källare att hyra ut till oss. Det känns rätt bra. Skönt att ha någonting klart för sig liksom!

FRIDAY!

Gooood Morning! Idag är en viktig dag. Idag ska vi få besked om källaren, alltså om vi får hyra den eller inte. Och igår såg vi en PERFEKT lägenhet på finn.no som jag ska ringa på. Jag ringde nyss men då svarade ingen. Ska prova senare. Känner lite fjärilar i magen faktiskt. Både för källaren och lägenheten. Om jag får bestämma vill jag helst ha lägenheten men bara att veta säkert att vi har någonstans att bo vore amazing. Så idag håller alla tummarna för att det går vägen för oss. Okej? Tack!


Wet

Nu sitter jag här som en blöt katt och har precis kommit hem från stan. Har gått runt där i flera timmar så nu är jag helt slut i benen. Nämnde jag att jag är blöt också? Det är jag. Det har småregnat hela dagen och just när jag skulle gå hem från tåget så började det regna ordentligt. God loves me.


Jag köpte den här koftan. Den är skönt höstig och mysig!


Jag åt på donken i all min ensamhet. Det är rätt skönt att gå på stan själv. Men nu har jag 22 kronor kvar på kontot och det är ju mindre skönt.

 

Det var det för idag. Nu väntar jag på att Niklas ska komma hem från jobbet. Sen ska vi se på film och slappa. Det känns inte som om jag orkar göra något på ett år eller så.


Det regnar i Stockholm


Igår var vi och handlade inför Norge. Det blev en hel del nudlar och pasta faktiskt


Jag åt sushi också! Det var så gott som jag kom ihåg. Det är ju inte taco-gott. Men det är gott!


Imorse vaknade jag upp utan Niklas som hade åkt till jobbet och till ett grått och regnigt Rotebro. Inte det roligaste. Men jag tog med Hilda ut på en långpromenad ändå. Nu har jag duschat och ska snart ta mig ner till stationen. För att fördriva tid tänkte jag åka in till stan en sväng. Gå på stadium åt mamma, leta avskedspresent till Maja och dricka chailatte. Det funkar!


Dienstag, på riktigt

Imorgon åker jag till Niklas. Han jobbar om dagarna så då ska jag underhålla mig själv med att titta på film, sova, promenera och länga tills han kommer hem. Det blir bra! På fredag när han jobbat klart åker vi hit. Jag vill vara hemma min sista helg i Sverige. (låter som jag ska åka bort i flera år)

På måndagmorgon åker vi ju. Blir det bra? Hoppas. Vi håller tummarna för ett ställe vi kan hyra. Det vore så jävla skönt att ha någonting klart för sig. Att åka dit utan jobb och någonstans att bo är stressigt och jobbigt för en planeringsmänniska som mig.

Jag tror dessutom jag ska äta sushi imorgon. Har känt ett sug efter det länge nu. Jag tror jag gör det. Jag gört. Kul att jag känner sug efter något jag ätit en gång förresten. Undra om det var så gott som jag tror att jag kommer ihåg eller om jag förskönar det. I'll find out tomorrow.




:(

Det är helt galet frustrerande att vänta på ett telefonsamtal eller ett mejl som aldrig kommer. Ju längre tiden går desto troligare är det att det inte blir något. Ghaaah.

101004


Glada tjejer på promenad. Maja åkte snålskjuts

Har firat kanelbullens dag. Såklart


101004

Börjar min sista vecka i Sverige med en springtur. Tillsammans med mamma och pappa. Om någon hade sagt till mig för några månader sen att jag skulle ut till spåret och springa tillsammans med m&p hade jag förmodligen skrattat. Men idag skrattar jag minsann inte.


Kvalité eller kvantitet?

Kvantitet. Helt klart. Så, en hel drös med meningslösa bilder från min dag.


Maja och jag drog på lekparksturné imorse, första stoppet: Bäckskolan














Maja var inte alls glad över att köra bil





Vi kan väl avsluta det här inlägget med att hälsa på mina två nya vänner som valt att bosätta sig i min panna! Kul! Välkomna


Sonntag

Idag äter jag kladdkaka och nybakat bröd. Jag tittar på Luftslottet som sprängdes också. Skön söndag.

P.S. Vem fan var det som tände på Pinnarp inatt? D.S.


inte okej


Kalas!

Ska strax åka på kalas i Idebo. Det är farfar som har fyllt år. Ska åka och köpa en jägartidning åt honom. Sen får han ju fleecejackan jag köpte igår också. Micke och jag delar på hans present. Hoppas han blir glad!

Nu ska ni få se klänningen jag köpte igår som jag har på mig idag.




101002

I rispan från min vrede,
ska jag sätta jord och så,
i skuggan av din stolthet
ska jag resa mig och gå.

Jag är ingen soldat,
jag har inga vapen att ta till,
inga korståg jag vill gå,
ställ mig inte i ett led,
du får mig aldrig att stå still,
jag fungerar inte då.


Förmodligen en av världens bästa låtar.

 



Friday night

Kom precis hem från en mycket trevlig kväll i Linköping. Det blev som sagt kvällsfika på Cioccolata med Maria, Tove, Ylva och Bigge. För er som bryr er om våra Norge-planer är det nya bud. Det går snabbt i vändningarna. Måndagen den 11 oktober åker vi tillbaka till Sandefjord och sover några nätter i Marias brors lägenhet igen. Det nya målet är Tönsberg som ligger cirka 2 mil norr om Sandefjord där det enligt rykten finns gott om jobb. Så den 11 oktober åker vi för stanna. Lite läskigt? Ja. Spännande? JA!


Ja. Här har ni Tönsberg. Eller Tønsberg som norrmännen skriver det.


Thank God it's friday

Lyckad resa till Linköping. Kom hem många kronor fattigare men några plagg rikare. Nu har jag tagit exakt 64 kort för att försöka visa vad jag har köpt. Ha ha ha. Cirka 10 av korten är användbara. Har satt ihop kollage till er. Mest för att jag har så mycket fritid. Såhär ser det jag har köpt ut:


Vit transparant skjorta. Den inviger jag ikväll när jag åker till Linköping (igen) för att fika med FF


En grå mysig halsduk


En vinterjacka. Inte bästa bilderna för att se hur jackan ser ut. Man ser mest mig. Men det är okej


En märklig klänning. Från H&M. Är lite osäker på den.Inte min stil riktigt. Men det är en bra finkalasklänning så jag kan ha den på farfars födelsedagskalas imorgon. Vad bra!

 

Sen köpte jag en present till farfar också. En fleecetröja. Det blir bra.


Mhm

Var uppe tidigt idag. Klockan åtta. Nu ska vi åka till Linköping. Såhär ser jag ut. Pigg och glad.