madelene


Första eller andra dagen?

Det diskuteras om det här är vår första eller andra dag här. Jag håller mig utanför genom att inte döpa mitt inlägg till "första dagen" eller "andra dagen". Det är bäst så.

Idag har vi utforskat Tönsberg litegrann. Vi tog oss ner till närmsta busshållplatsen som är typ 5 minuter härifrån. Vi kom in till stan och det första vi gjorde var att köpa busskort så nu kan vi åka hej vilt runt i Vestfold i en månad. Bra! Sen började vi vår resa mot bemanningsföretaget.

Första stoppet: Proffice

Kvinnan i receptionen var trevlig och tog våra cv:n. Hon sa att nu fram till jul kommer det bli en del jobb på lager/produktion och att de skulle ha intervjuer i början på nästa vecka.

Andra stoppet: Adecco

Till slut efter att ha frågat 3 norrmän kom vi fram till Adecco. Kvinnan i receptionen tog våra cv och sa att de har rätt mycket jobb på dagis. För ett sånt jobb kräver de att prickfritt belastningsregister som vi måste ta ut från svenska polisen. Hon rådde oss att göra det och sen komma tillbaka. Ingen av oss är supersugen på 20 snoriga norska barn men jag ska nog ta fram det där dokumentet ändå.

Tredje stoppet: Manpower

Här hände det grejer. Vi fick först prata med en man som tog våra cv och frågade oss lite saker. Sen fick vi en cirka 45 minuters genomgång av en kvinna som hette Inga. Hon var ansvarig för produktion&lager. Hon sa att de väntar på att olika industrier ska börja ringa om uppdrag och de lät faktiskt positiva till att det skulle bli något. Vi ska tillbaka imorgon kl.10 för att hälsa på de andra som jobbar där och som också kanske kan hjälpa oss. Manpower var definitivt det ställe som kändes bäst och mest hoppfullt. Ska bli så sjukt spännande att se vad det här kan ge.

 

Nu är vi hemma i källaren och har precis avnjutit pasta&köttfärssås. Lite digitalkamerabilder kommer nu!


Det är ett sant nöje att kladda ner denna man

Matförråd. Pasta och nudlar

Sovhörna

Det blir mycket dator i fåtöljerna

Fancy stuff

Det lär bli en hel del havregrynsgröt framöver...

På väg genom Tönsberg. Vet något hur man gör norska "ö" på datorn förresten?




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo