madelene


111231

Jag har inte riktigt haft tid eller ro till att sätta mig ner och göra årslistor eller sammanfatta året på nåt fint sätt med bilder. Jag nöjer mig med att konstatera att 2011 utan tvekan har varit det bästa året i mitt liv än så länge och det har jag många att tacka för. Ikväll firar jag med fina vänner och imorgon åker jag till Oscar i Eskilstuna ett par dagar. Kan inte tänka mig ett bättre sätt att avsluta 2011 och börja 2012 på. Gott nytt år fina ni!


111230

Idag är det exakt ett år sen jag och Sofia bestämde att vi skulle åka till Norge. Såhär i efterhand var det ju ett himla bra beslut! Det är också ett år sen som Pyret blev vår. 
























Det var kul igår! Vi gick in gratis på Sliver och drack många drinkar. Det var ju så billigt och vi hade ju inte betalat något inträde så vi tar två (tre) till! Fina Janhed.

En annan sak man kan konstatera från gårdagen är att vi har blivit gamla. Det vimlade av 93or och det kändes ju inte riktigt okej. När hände detta? Att vi blev gamla? Att vi känner oss som farmor när vi är ute och dansar?

Gick hem cirka en timme innan stängning, för det gör gamla människor, och åt korv med bröd.

Nu är jag påväg till Kisa. Ska fika och åka till Vimmerby. Mår lite illa. Är nog lite bakis, det blir gamla människor.


111229

Efter att ha avnjutit en underbar middag och haft en väldigt fin kväll tillsammans med min Janhed bestämde vi oss för att köra Platå ikväll. Sista kvällen detta året som vi är tillsammans. Nu chööör vi!


111229

Här sitter jag själv i vardagsrummet och kollar igenom en massa gamla bilder. Visst vill ni också se? Vi kör.
'


















Det var ett urplock ur en av alla mina mobilkamerabildermappar. Vi kanske tar nästa mapp en annan kväll.


111228

Det är lite halvbra uppdatering här men jag skyller på att det är lov. Juldagen var bra. Annandagen var också bra. Gårdagen var hur bra som helst när jag fick träffa Oscar som var i Linköping. Idag har jag också umgåtts med Oscar och gått långpromenad med disney i öronen. Det är bra. Nu är jag hemma i Kisa, själv. Jättekul!

Imorgoneftermiddag ska jag in till stan och äta en romantisk middag för två med Sofia Janhed.
På fredag ska jag till Vimmerby med mor och syster och så ska jag kolla på gamla julkalendrar.
På lördag ska jag fira in det nya året med fina vänner.

Så, nu vet ni vad jag gör fram till söndag! Skönt.

Nu ska jag äta en morot och beundra Magnus Samuelssons skådespelartalanger. Eller något.

111227


Det är lite roligare att titta på tv nu!


111225

Så var julafton över för den här gången och den har varit mycket bra! God mat, lite för mycket mat, fina klappar, trevligt sällskap, glada barn och sällskapsspel. Men nu har det blivit dags för en annan trevlig del av julfirandet...partyt! Sitter på tåget upp till Linköping nu och laddar. Ska hem en stund först och göra mig partysnygg och sen ska jag till Maria. Förfest med massa härliga tjejer och sen kör vi Platens. Kan inte bli annat än bra!

Något som inte är så himla roligt är att jag ska trängas på mellandagsrean imorgon och köpa en tv men det tar vi då!

Adjöken.


111223

Tre bilder från idag och informationen om att jag har uppesittarkväll med min familj får ni idag!


Maja fick en hatt under julklappsinslagningen

vi har pysslat

och träffat tomten!


111223

Dan före dopparedan hörrni! Vad härligt. Morgonen har vi ägnat åt julkalendern och julmusik. Mitt bidrag var gott nytt jul med sean banan. Den är lika bra iår som förra året! Nu ska vi åka och julfika med heela familjen!


klad med julgran i bakgrunden


111222

En bra dag igen! Har varit i Linköping och umgåtts. Med Sofia, Kosta, Maria och Ylva. Lite bilder på det



Delade julklappar med Janhed och det är med lycka jag välkomnar Pingu och minipyret till familjen


Jag avslutar den här trevliga dagen med att titta på Sagan om ringen. Det är på tiden.
Jag avslutar det här inlägget med att ge er dagens citat av Sofia "Jag är emot livet och där är Johan Palm"


111221

Jag säger ingenting så har jag ingenting sagt.
(söt tjej)


111221

Det har varit lite dystra toner här på sistone, jag vet. Men nu ska det bli ändring på det minsann! För vet ni?
JAG HAR JULLOV! I hela 18 dagar. Är det inte underbart så säg.

Jag har haft en riktigt, riktigt bra dag idag. Jag vill inte hoppas på för mycket men det känns som om jag satte ett godkänt på tentan (eller är det inte när det känns bra som det brukar gå dåligt? Jaja..)

JAG HAR FÅTT FÖRSTAHANDSKONTRAKT PÅ MIN ÄLSKADE LÄGENHET!!!

Jag har umgåtts med min fina far och vi har ätit sushi och druckit starkt kaffe.

Jag har umgåtts med min fina Oscar och sagt hej då till honom. Det var ju inte jättekul men vi ses om inte så länge igen.

Jag sitter nu på bussen hem till Kisa där jag ska umgås med min fina mor och lillasyster och vi ska klä granen och äta julgodis.

Låter inte det som en ganska så bra dag? JO!
Nu ska jag sitta här på bussen, lyssna på julmusik och vara nöjd med livet. Vi hörs!

111221

Har drömt om missade bussar, försovningar och missade tentor hela natten så när klockan väl ringde var jag alldeles för rädd för att ligga kvar i sängen och chilla. Full fart halv sex på morgonen känns inte riktigt okej... men en dag som denna får det vara det. JULLOVDAGEN.

Men först, redo eller ej - nu skriver vi skiten ur den där satans nationalekonomitentan.


111220

Andra halvan av min pluggdag gick inte så bra. Jag var totalt ofokuserad och rörde till allting ännu mer istället för att reda ut någonting. Så jag gick hem. Nu har jag lyssnat på julmusik och slagit in några julklappar. Det är ju julafton på lördag, vad hände med hela december?! Och med hösten?! Men jag klagar inte. Jag ska bara skriva en tenta och sen ska jag förstå att det är jul. Kul!



Som pricken över i:t på pluggdagen har jag äntligen förstått skillnaden mellan exogena och endogena variabler i nationalekonomin. Att det ska krävas ett vettigt, realistiskt exempel för att man ska förstå alltså...


Nu är det ännu en gång dags för den (omåttligt?) populära följetången ”nationalekonomi for dummies”. Som ni har väntat! Den här gången ska vi reda ut skillnaden mellan endogena och exogena variabler i en modell. Ett problem som kan vara knepigt för många nationalekonomistudenter på A- och B-nivå. Ni vet hur det från läraren brukar låta; ”i Solowmodellen är teknologisk utveckling exogent given blablabla…”. Jaha, och det innebär vadå? Nu reder vi ut det här en gång för alla.

Låt oss anta att vi har en enkel modell där målet (slutprodukten eller outputen) är fylla. Den enda produktionsfaktorn (insatsvaran) vi använder oss av är alkohol i alla dess former. Vi antar att vi har ett positivt, linjärt samband mellan mängden alkohol och nivån på fyllan (ett inte helt orealistiskt samband).


I vår enkla modell så blir alkoholen och fyllan de endogena variablerna. Man kan säga att de endogena variablernas värde beräknas av modellen. De exogena variablernas värde, däremot, är i modellen bestämda på förhand. Dessa varibler påverkar modellen ”utifrån”. Exempel på exogena variabler skulle kunna vara antalet timmar sömn natten innan fyllan, mängden mat under dagen, humörtillståndet, arvsmassa etc. Alla dessa variabler påverkar också nivån på fyllan, dvs outputen.


Detta resonemang förstår ni väl, ungdomar? Man går ju inte och lägger sig och sover under en förfest bara för att man råkar vara trött. Tröttheten är ett resultat av ens oansvarliga liv natten innan och går således inte att påverka när man väl börjar leka med parametrarna i fyllemodellen.


111220

Idag har jag:

- kramat en okänd man på väg till biblioteket
- pluggat
- hyperspeedjulshoppat

Nu är jag hemma på lunchrast och äter ärtsoppa.

Sen ska jag:

- undvika kramar från okända män på väg till biblioteket
- plugga
- gå hem
- ha tentaångest
- inse att jag inte kan göra något mer än det jag gjort
- bli glad när jag tänker att imorgon klockan 13 börjar jullovet
- sova

Haudi!

111219

Det var länge sen det var en riktig skitmåndag nu så det var väl på tiden. Jag är på dåligt humör och har ont i huvudet. Jag är totalt ångestfylld inför den där satans tentan på onsdag och vill bara få det gjort. Orkar inte plugga mera. Behöver plugga mera. Vill lägga mig i soffan med en stor godispåse och gråta lite. Men nej, jag ska läsa lite mer om increasing cost industries. Helvete.


men lite gladare blir jag när jag hittar den här på dagen 5 år gamla bilden på Majsan


111218

Godmorgon säger jag alldeles för sent. Idag är det den stora pluggdagen. Har haft en riktigt fin helg hittills och en stor anledning till det är att jag inte har pluggat alls. Och för att jag har varit med Oscar. Och haft en supermysig klasskväll igår. Men nu gäller det. Ska äta frukost och kolla julkalendern men sen är det plugg hela dagen... min dag kommer nog sluta runt sex.

111216

Jag är hemma alldeles för tidigt idag. Den ursprungliga planen löd att jag skulle plugga på biblioteket till 16.00. Planen ändrades till att jag satt på biblioteket till halv två och sen skulle fortsätta plugga hemma. Nu har jag varit hemma cirka en timme och inte rört några böcker alls. Jag får någon slags pluggspärr när det är fredag. Jag ska se om jag lyckas läsa lite innan Oscar kommer hit och så tar vi helg med ikanohuset och god mat.


Skolkatalogen har kommit! Den enda sevärda bilden har ni här nedanför


111215

Innan jag börjar berätta om min lite halvt meningslösa dag så kan vi ju konstatera att veckorna går nästan äckligt fort. Imorgon är det fredag igen. Nästa fredag är det DAN FÖR DOPPAREDAN. Hoppas julkänslan har infunnit sig då.

Över till min dag är det mest intressanta jag kan berätta att jag har en konstig känsla i kroppen hela dagen. Jag har typ ont inuti kroppen. Från magen och ned. Det känns ungefär som när man har influensa och 40graders feber. Sån ont i kroppen. Men jag har ju ingen feber. Tror jag. Vore hursomhelst väldigt opassande att bli sjuk just nu så jag hoppas det är borta när jag vaknar imorgon.

Annars är det lugnt. Imorgon är det fredag, som sagt.


111214

Idag har jag:

- försökt plugga
- fått ont i magen av all tentaångest, denna utlöstes främst när jag tittade igenom gamla tentor och inte förstod någonting
- gråtit lite till bondesökerfru-bröllopet
- ansökt om csn-lån till våren
- pratat i telefon

Jaha. Det var väl det. Nu ska jag snart sova och imorgon är vi ännu en dag närmre tentan... OCH EN DAG NÄRMRE JULLOV. HALLELUJAH! 

111213

Luciatisdag. Har sett en lucia på håll. Det får väl räcka.

Annars har jag läst engelsk kurslitteratur större delen av dagen. Måste erkänna att jag är både stolt och imponerad över mig själv, jag förstod ju faktiskt vad jag läste.

Utöver det har jag DUSCHAT I MIN EGEN LÄGENHET. Japp! Nu är duschen klar också. De har inte städat efter sig ordentligt så de kommer nog tillbaka men det gör mig inget. Jag kan både gå på toa och duscha hemma. Vilken lyx.

Dessutom har jag fått min första elräkning i livet. Har först nu förstått min faders aggression över att tvn står på när ingen tittar, lampor står på i rum där ingen är osv. Att betala elräkningar är fan inte kul.

Avslutningvis kan jag berätta att jag nu för första gången plockat fram min kaffebryggare och ska dricka en kopp kaffe. Sen ska jag åka till Oscar. Det här med att sova själv var ingen höjdare. Drömde att stora rosa håriga spindlar invaderade.


111212

Jag vill börja med att be alla läsare(speciellt hestarna) om ursäkt för den dåliga uppdateringen. 4 dagar sen sist, när hände det senast? Eftersom jag vet att ni vill veta kommer snabb uppdatering sen sist:

Fredags: Satt i skolan några timmar utan att plugga någonting alls. Kom hem och såg till min stora förtjusning att jag har en toalett igen. Åt blodpudding med saffranssemla till efterrätt. Åt taco och sov till idolfinalen hemma hos Oscar.

Lördags: Jag och Oscar åkte till Kisa och gick på kalas. GullMaja har ju fyllt 9 år. Träffade familj och släkt och åt taco. Gott. Spelade alfapet med mor och far innan vi åkte tillbaka in till Linköping. Vi gick till Platå där Ylva och Maria satt och drack vin. Satt på Platå i flera timmar och drack öl och pratade med ovan nämnda och hade mycket trevligt. Gick hem runt halv ett och tittade på Gudfadern. Otäck film.

Söndags: Åt bacon till frukost och åkte till Skäggetorp och åt mat och tittade på film. Effektiv dag.

Idag: Har varit i skolan och haft föreläsning. Tentaångesten kryper sig allt närmre inpå. Catti hade bakat busselullar som vi åt. Himla gott. Har varit hemma några timmar nu och bl.a. gjort pastasallad, lyssnat på Lena Ph samtidigt som jag förgäves sökt igenom min garderob efter snygga kläder som jag hoppades att jag hade glömt att jag hade. Har också förgäves letat efter en luciakonsert imorgon. Hittade en för 160 kronor. Driver dom eller? Har pratat med Janhed i telefon och tänkt på hur mycket jag saknar henne.

Nu: Ska ta mig på myskläder och lägga mig i soffan och leta efter nåt bra på tv. Ska så småningom sova själv för första gången på nästan två veckor och imorgon klockan åtta planerar jag att infinna mig i skolan och plugga. Hur det går får vi se.


111208


Kommer hem och möts av att den förbannade jävla toaletten fortfarande står i hallen. På badrummet ser det ut såhär. När i helvete ska dom sätta in toaletten?! I tisdags. Absolut, absolut senast igår. Jaha?! VAD HÄNDE MED DET?! VAD ÄR HANTVERKARE FÖR JÄVLA MÄNNISKOR?!

Jag är lite upprörd.
Sen är jag förkyld också.
Men imorgon är det fredag! En helg eventuellt utan toalett. Spännande.

 


111207

Tisdag

  • Övertid på jobbet. Bra det. Rätt jobbigt dock.
  • Det var allt jag har idag. Nu säger vi godnatt typ.

Inlägg från 7 december 2010. Jag tyckte det var jobbigt att stå tolv timmar i en korvfabrik, och ja. Det var det väl kanske. Men fan så mycket jobbigare det är att räkna kostnadskurvor, priselastisiteter och helveten. Sen har jag varken dusch eller toalett. Har pluggat alldeles för lite idag och ska snart åka och träna. Sen åker jag till Oscar. Utnyttjar honom lite, han har ju faktiskt ett fullt fungerande badrum.


111206

Kommer hem efter några timmar i skolan och handlat till dagens underbara middag. Möts av detta:


Blir naturligtvis kissnödig så fort jag inser att jag inte kommer kunna kissa. Min plan om en mysig ensamhemmakväll med popcorn och desperate housewives sprack.  

Nu har jag hållit mig sen jag kom hem för ett par timmar sen och precis ätit middag. Det såg ut såhär:

Har längtat efter tsatsiki i flera dagar och så äntligen. Åt massor.

Om en timme ungefär ska jag åka till Oscar och kissa. Och titta på Desperate housewives. Och julkalendrar. Vi tittar på Greveholm igen, den går aldrig se för många gånger. Okej hej!


111205

"Tja, hemkommen från skolan där jag och Catti bestämt att vi ska ta tag i det här på riktigt på måndag. Först ska vi ha en riktigt bra helg. Sen blir det allvar."

Jaha. Då var den där riktigt bra helgen över och det var tänkt att vi skulle ta tag i det här på allvar. Det har börjat med att Catti är sjuk och jag är bara sjukt omotiverad. Det tog inte lång tid innan jag hamnade här istället med Robyn på högsta volym. Men jag ska snart ta tag i det igen. Kanske. Klockan sex ska jag träna och sen åker jag till Oscar. Behöver dammsuga här också. Och diska. Och tvätta. Och allt annat jag kan komma på som känns roligare än att plugga.


111204

Att fira Sofias 20årsdag kan ju inte bli annat än grymt och det blev det! Bra förfest med fina vänner och bra kväll på Platens! Tack fina Janhe för igår och grattis igen ♥

Nu är jag hos Oscar och vi ska ha pannkaksfest. Med smör, socker och banan.

111203

Idag är det ingen vanlig lördag. Det är JANHEDS 20ÅRSDAG!!! Det här måste naturligtvis firas stort så jag och Janhed har varit på systemet. Hennes premiär. Känns stort att få vara med om det. Nu är hon ute på äventyr men hon kommer hit om ett tag med Victoria från Jönköping och då börjar festen! Framåt halv åtta ramlar resten in och så kör vi förfest här innan vi går mot Ågatan. Fan så kul det ska bli. Vi säger SKÅL!


bilden ville inte vända på sig så ni får ta henne som hon är, lite sne men ack så underbar!


111201

DECEMBER! Gick upp supertidigt imorse och tittade på julkalendern innan jag sov någon timme till. Den känns lovande. Annars då? Tja, hemkommen från skolan där jag och Catti bestämt att vi ska ta tag i det här på riktigt på måndag. Först ska vi ha en riktigt bra helg. Sen blir det allvar. Ingen fest förens den 25e. Hur ska det gå? Herre.

Nu ska jag snart åka och träna med Maria och sen åker jag till Oscar. Igår när jag kom hem möttes jag av det här i badrummet:



Idag möttes jag av det här i trapphuset:

Blir spännande att se vad jag möts av imorgon!