madelene


110531

Precis innan jag vaknade imorse drömde jag något om att jag var hemma så när jag vaknade var jag till 98 % säker på att det var i min säng i Kisa jag sov. Att upptäcka att så inte var fallet är inte en jättebra start på dagen. Men äääh, om 10 dagar är vi på väg hem igen. Och på torsdag får jag träffa Daniel för då är vi ju lediga.

Nu ska jag ta på mig träningskläder och springa en runda innan jag gör mig redo för veckans sista 8-timmars arbetsdag.



110530

För att jag inte ska missa något superviktigt sms eller samtal påminner jag igen:

Idag har jag bytt mobilnummer till 0047 960 15 691



110530

Haallå. Sitter på färjan och är alltså snart hemma (eller ja, framme) i Tønsberg igen. Det har faktiskt gått riktigt bra att köra och vi kommer ju fram i god tid så vi kan mellanlanda i källaren innan vi drar till jobbet.

Hade en riktigt jobbig stund igårkväll när det kändes sjuukt jobbigt att åka tillbaka men det blir bättre. Jag har ju saknat min Daniel och om 11 dagar är vi hemma igen!!! Underbart.


Pigga, peppa tjejer på de sju haven


110529

Dålig aktivitet här men jag tror ni förstår varför. Jag har det väldigt bra hemma, kanske lite för bra. Har fått ångest för imorgon men ska njuta av dagen jag har kvar.

Gårdagen bjöd på marknad i Vimmerby med Maja och mamma och på kvällen var det klassfest hos Maria. Det var riktigt roligt nästan hela kvällen och så fint att få träffa kära vänner igen.

Idag är jag inte på topp men vi ska ta oss ut till Idebo för lite släkt-häng och det blir trevligt att träffa dom. Kvällen avslutas här tillsammans med familjen och tidigt imorgonbitti bär det av igen. Hujadamej.


Vi säger grattis till mor och hej till far! Fina mor och far!


110526

Det är torsdag. Taco-torsdag. Städ-torsdag. Handla lösgodis för 100 kronor-torsdag. Tanka-torsdag. Packa-torsdag. Bra torsdag!

IMORGON ÄR DET ÅKAHEM-FREDAG. Fy farao så fint.


Från och med måndag kommer jag byta simkort och bara använda mitt svenska någon gång då och då! Vill ni nå mig på mobilen är det alltså bättre att använda det här numret: 0047 960 15 691

110526

För er som undrar så mår mitt finger inte så bra idag heller. Det blöder. Men jag tror att jag kommer överleva. Igår åt vi taco. Idag ska vi äta taco. Hade.


110525

Med tanke på dagens händelser borde det summeras som en riktig skitdag men det har det faktiskt inte varit. "Du har varit vid gott mod trots alla motgångar" som Sofia sa. Sen avslutade hon med "regn ute men sol i sinnet". Det har alltså hänt lite tråkiga saker idag men jag har varit glad ändå. Har tagit en bild för att visa det tråkiga:


1. Råkade ut för en arbetsskada när jag skar mig med en supervass kniv. Skar loss en flärp på framsidan av lillfingret och blodade forsade rätt länge. Besökte läkaren på Gilde och fick det såhär fint.

2. Min cykel är trasig och på vägen hem hoppade kedjan runt 8 gånger. Min tumme blev skitig när jag meckade. Jättetråkigt att min cykel är trasig. Hoppas den går att laga.

3. Sista tråkiga saken som har hänt är att jag har fått en finne på läppen som gör ont men det tar jag inget kort på.

4. Nu ska jag ut och springa i solen som den lilla solstrålen jag är. HADE! 


110524

Idag har jag en månad kvar av min tid som tonåring. Känns bra. Eller känns inte särskilt mycket allt faktiskt. Har varit en bra dag på jobbet, tiden gick fort. Resterande tid av dagen ska jag äta, duscha och titta på tv. Tänkte ta en sväng in till stan nu för att titta på mobiltelefoner om jag kan väcka min sjuka sovande kärlek som jag har bredvid mig. Vi hörs!


Funderar lite på en sån här.. min älskade gamla sony börjar svika mig


110523


Ååååh jag saknar alla där hemma så jag tror jag spricker. Ska bli heelt underbart att komma hem på fredag. Lika bra att åka och jobba så tiden går. Hade!


110522

Sofias föräldrar har varit på besök i helgen och även om jag inte träffat dom mer än några minuter på Ica maxi igår har deras vistelse här varit mycket trevlig för mig. I fredagskväll kom jag hem till en fantastisk middag med rabarberpaj till efterrätt. Det var underbart. Men imorse när jag gick in i köket möttes jag av något ännu mer underbart. Ett diskställ.


Tack snälla fina Håkan och Eva!


110522


Kommer ni ihåg när jag åt den här frukten i vintras?


Igår var en dag i lite samma tema för Daniel köpte den här frukten. En pitahaya. Den får ett bättre betyg än ziwanon.


110520

Det är fredag. Det är en vecka kvar till Sverige. Ikväll får jag träffa Daniel. Solen skiner. Jag har köpt jordgubbar.

Helt klart nöjd med livet idag.


110519

Jahaaa, ni vill ha en utförlig lista på allt det roliga vi köpte?

- en liter mjölk
- en burk sötsursås
- 800 gram kycklingfärs
- tre röda paprikor
- 3 påsar carbonarasås (det blir pasta carbonara till lunch idag!!!)
- 30 st fiskpinnar

Rackarns vad intressant.


110519

Efter att ha haft en riktigt deppig och ångestfylld dag igår är jag back on track. Idag skiner solen och vi kommer närmre helg (och framförallt närmre nästa helg!!!). Janhed och jag ska ta en sväng in till stan snart. Vi ska handla mat på Ica Maxi. Igår var nog första gången sen vi flyttade hit som vi var riktigt besvikna över innehållet i kylskåpet. Det ska vi försöka ändra på. Vid fyra drar vi och packar lite korv. Vi hörs!


Pratade med min söting igår... och snart får jag träffa familjen igen! Loveli


110517

Sådär. Nu har vi varit inne i stan och firat Norges nationaldag. Vi klädde upp oss och gjorde oss redo för en 5 km lång promenad in till stan. Ganska fort kom vi på att det skulle bli joooobbbigt att gå så vi liftade helt enkelt. Det var förvånande lätt och ganska fort stannade det en fräsig bil. Det var en kille som skulle in till stan för att hämta sin kompis på sjukhuset som blivit nerslagen igår. Men killen var trevlig och vi tackade så hemskt mycket för skjutsen. Han kallade oss för hajkare. Här är hajkarna innan vi lämnade hemmet imorse:



Inne i stan så köpte vi den dyraste korven vi någonsin köpt. 37 kronor för en korv med bröd. Värt det? Nja. Här är vi i alla fall när vi äter korv:



Vi tittade på människor i folkdräkt också. Det var inte svårt att hitta dom direkt. Dom var ööööverallt.



Vi träffade Tove, Birger och Kosta inne i stan. Vi satte oss nere vid bryggan i solen. Såhär såg det ut;





Sen köpte vi varsin glass. Det har jag tyvärr inget kort på. Vi cyklade hemåt och nu sitter vi här och funderar på vad vi ska göra ikväll. Jag återkommer! Men hittills får suttonde maj 4/5 toasters. (en trea egentligen, men liften in till stan höjer betyget)


110517

Gillar Norge lite extra idag eftersom jag är ledig och säger därför Gratulerer med dagen Norge!!!


Ska sitta och vifta helt frenetiskt med min flagga heeela dagen lång


110516

Dagen har sett ut som följer:
- vaknade och städade upp från den trevliga festen igår som förgylldes med Sverigestredjeplats
- åt frukost och sov en stund till
- åkte in till stan och umgicks sista timmarna med Maria genom att äta donken vid bryggan
- sa hejdå till fina Maria och kände hur glad jag var över att hon kom hit
- åkte hem och sov en stund
- umgicks med Daniel och åt hemmalagad pizza här hemma
- åkte till jobbet och körde 4 h

Nu är det sovdags för om 11 h ska jag vara på jobbet igen. Men på tisdag är det ledigt för då ska alla norrmän vifta med norska flaggan i sina folkdräkter inne i stan. Blir härligt.


110514

Vi har haft det väldigt fint sen Maria kom igår. Gårdagskvällen spenderade vi nere på bryggan i kvällssolen med vin, öl och chips. Tove kom förbi en sväng och så gick vi till dom en stund innan Tove skjutsade hem oss. Idag har vi varit inne i stan och ätit glass och shoppat lite. Nu ska vi äta lunch och senare blir det taco (♥). Framåt kvällen kommer Daniel och Tove och co hit för lite festligheter. Blir nog faktiskt att vi har på eurovision i bakgrunden också. HADE!


110513

FREDAGEN DEN TRETTONDE. Uuuh. Scary. Sofia påstod att det var därför hon låste någon annans skåp med sitt hänglås i omklädningsrummet på jobbet idag men jag vet inte. Vi får väl se om det händer något mer lika galet.


Vi firade att Eric Saade gick vidare till final i eurovision med att stolt visa upp svenska flaggan på parkeringen idag. Oklart om det uppskattades eller inte, men varför skulle det inte?


Arbetsveckan är slut. Jag är glad. Om en timme ska vi åka in till stan och hämta Maria och om bara de svarta molnen på himlen vill försvinna så kan det bli en toppppenfredag. Hade!


110512

Idag gratulerar vi min babe Kajsa som fyller 19!!!


Bloggar visst mest när fina vänner fyller år nu för tiden. Ska det bli ändring på det? Vi får se. Ibland känner jag bara inte för det. I veckan har jag jobbat, promenerat, ätit god mat, umgåtts och sovit. Veckan har gått väldigt fort faktiskt och imorgon är det ju fredag. En jäkla bra fredag faktiskt. För vet ni? Min fina Maria kommer hit till oss över helgen och vi ska dricka öl i solen och ha det braaaa. Vi hörs då!

110511

Vill mest säga grattis till min bästa gangstervän som fyller 20 idag!!!



Oslo i bilder























Sådär! Där har ni det. Oslo i bilder. Man kan tycka ordningen på bilderna är lite ologiskt men det beror på att första halvan är Sofias bilder och andra halvan är mina bilder. Så är det med det. Hade!



110507

Dagsutflykt till Oslo! 


110506

Jag citerar mig själv: "Så nästa gång det är glest mellan blogginläggen betyder det säkert bara att jag har det väldigt bra."

Har väl insett att det antingen är därför, eller så är det för att jag helt enkelt enbart sover och jobbar. Så har det varit den här veckan förstår ni. Men nu är det fredag och vi jobbar inte övertid idag och då har jag ju plötsligt lite tid över!

Jag behöver väl inte berätta för er att det är riktigt skönt med fredag och att en vecka med sena passet snart är över. Imorgonbitti åker jag och Sofia till hufvudstaden i vårt nya land och turistar lite. Äter något gott, shoppar lite, njuter i solen och tittar på sevärdheter (finns det några såna?)

Vi hörs när vi hörs! Förmodligen på söndag med "Oslo i bilder"


110503

Här är jag när jag pigg och glad borstar tänderna efter ett 14-timmarspass i korvfabriken. Godnatt!


110501

Hade en riktigt trevlig valborgsmässoafton och här kommer den i bilder: 












Idag har Sofia och jag varit vääldigt effektiva. Jag blev väckt till pannkaksfrukost som min kära sambo ordnat och efter det cyklade vi till Gilde. Cirka 15 minuter tog det och imorgon är det cykelpremiär på riktigt. Väl hemma igen tog vi varsin springrunda i solen och nu har vi storstädat hela källaren. Det doftar skurmedel och är riktigt fint här. Känns bra. Om en stund ska vi börja laga söndagsmiddag. Klyftpotatis, hamburgare och beasås blir det idag. Oklart om det blir efterrätt eller inte. Sen kommer min kärlek hit och så tar vi det nog ganska lugnt ikväll. Haaadehade.