madelene


Nu åker vi!

Märkligt nog så är jag inte så nervös som jag trodde att jag skulle vara. Nu ska vi snart lägga oss här för halv fem ringer väckarklockan.

Nu ska jag leva livet en vecka. Ha sovmorgon, dricka drinkar till frukost, äta 24/7, sola och bada och framförallt umgås med min Niklas.

Vi hörs om drygt en vecka då!

Ciao!


Pass

Jag har ett hemskt passfoto. Efter resan till Polen 2006 och efter några sorgliga veckor med passet som leg på krogen innan jag fått körkort hade jag hoppats på att aldrig mer få se mitt passfoto. Men nu ska det se dagens ljus igen. Jag hoppas jag åker utomlands i vår för då måste jag fixa nytt pass. Om det blir så är det inte helt omöjligt att jag bränner upp mitt nuvarande.


Röj-mirakel

Ni minns det lilla yatzymiraklet som inträffade för några dagar sen? Nu har det skett ett röj-mirakel. För ett tag sen skröt jag om att jag klarade röj på 7 sekunder. Och så sker detta:

3 sekunder!? DET ÄR JU INGENTING. Nästan ingen tid alls?! Herregud. Måhända att det var den simplaste banan jag någonsin sett. men ändå. Tre sekunder?! amazing.

Haudi

Haudi haudi!

Det gick bra hos Maria igår. Vi skickade mejl till 4 olika bemanningsföretag så nu får vi se hur det går. Håller tummen!

Niklas sover fortfarande men nu börjar jag bli riktigt hungrig (har ju varit vaken sen kl. 9) så ska snart väcka honom. Idag på schemat står det att vi ska åka till Stinsen. Jag ska köpa lite grejer, vi ska växla pengar om dom har Forex och så ska Niklas klippa sig. Helt mot min vilja. Men han får väl bestämma själv? Eller?

Det känns lite konstigt att vi äntligen kom fram till det här datumet. För två månader sen hade vi precis bokat resan och det kändes så fruktansvärt långt bort. Men nu så! Om 24 h sitter vi på planet om det inte har kraschat!

Haudi haudi!

Ready!

Om cirka en timme ska jag åka till Stockholm. Stannar hos Maria en sväng. Vi ska nämligen skicka iväg cv och personligt brev och grejer till bemanningsföretagen i Norge. Det börjar bli for real! Spännande. Men just nu vill jag faktiskt inte tänka på jobb. Jag ska ju ha några veckor ledigt först iaf.

Kommer säkerligen skriva i Sthlm också innan vi åker på onsdag! Annars kan jag berätta att resfebern har kommti och att jag ständigt tänker på vad jag kan ha glömt packa ner... men det viktigaste (och hundra andra saker) borde vara nedpackat.

C I A O!


Söndag

Hade en skön sista dag på jobbet och fick en chokladask som avslutningspresent. Trevligt! När jag kom hem åt jag choklad och hallonpaj och firade. Sen kom det dåliga samvetet så jag, mamma och pappa gick ut på promenad. Promenaden blev mycket längre än jag trott. Men det var rätt trevligt!


Vi gick i skog

På berg

På väg


Och förbi kossor. Vi gick och gick och gick och när vi kom hem hade vi gått i två timmar och en kvart



När vi kom hem åkte jag ner och tankade bilen, kollade lufttryck och motorolja. Bilen ska ju på långtur! Efter det började jag packa efter min cirka tre sidor långa packlista. Ha ha ha. Jag organiserar så bra. Här kommer inget glömmas minsann. Nu har jag packat ner det jag kan för idag. Lite packas ner imorgon och lite saker ska jag köpa på tisdag. Men sen är jag färdigpackad och redo att åka!


SISTA JOBBPASSET

JA! DET ÄR SANT! Om 50 minuter börjar mitt sista pass. Så om 24 h och 50 minuter har jag sommarjobbat klart för i år. L o v e l i .

Jag och Lojsan ska ha det bra idag. Vi ska se på Emil, gå promenad, spela memory och så ska vi äta på pizzerian och avsluta med popcorn och cola zero ikväll.

Jag kommer inte ha något internet men jag ska ju skriva packlista och läsa bok och spela yatzy med mig själv och prata med Lojsan så det är inga problem. Det finns inga problem numera! För imorgon har jag jobbat klart och på måndag åker jag till Stockholm och på onsdag åker vi till Gran Canaria! L o v e l i . I g e n .



!!


Stor flin för det är fredag! Åker in till Linköping och går på tivoli och festival och sånt där


.

Fredag. Skönt! Blev en torgsväng och sen drog jag och Majsan till Pinnarp. Hon är ju badälskaren. Hon hoppar och dyker och står på händer och flyter och simmar på rygg och hoppar från tvåan och herregud. Hon är mycket modigare än mig.

En annan sak jag går runt och tänker på lite nu för tiden. Jag vet inte om jag vill gå på universitetet. Jag vet att det är ett år kvar och att jag har lång tid på mig att fundera men ändå kan jag inte låta det vara. Jag vill nog inte. Jag har börjat kolla på Ky-utbildningar istället. 2 år. Redovisningekonom i Stockholm. En massa praktik = kontakter. Men jag blir ingen civilekonom. Bara redovisningsekonom. Men det kanske inte är så dåligt det heller? Eller? Jag tror jag vill bli controller. Men man kan säkert bygga på utbildningen efterhand. Börja med redovisningsekonom liksom. Jag känner inte att universitetet lockar mig alls. Men det gör Jensen. Just nu iaf. Vi får se.


.

Fredag. Skönt! Blev en torgsväng och sen drog jag och Majsan till Pinnarp. Hon är ju badälskaren. Hon hoppar och dyker och står på händer och flyter och simmar på rygg och hoppar från tvåan och herregud. Hon är mycket modigare än mig.

En annan sak jag går runt och tänker på lite nu för tiden. Jag vet inte om jag vill gå på universitetet. Jag vet att det är ett år kvar och att jag har lång tid på mig att fundera men ändå kan jag inte låta det vara. Jag vill nog inte. Jag har börjat kolla på Ky-utbildningar istället. 2 år. Redovisningekonom i Stockholm. En massa praktik = kontakter. Men jag blir ingen civilekonom. Bara redovisningsekonom. Men det kanske inte är så dåligt det heller? Eller? Jag tror jag vill bli controller. Men man kan säkert bygga på utbildningen efterhand. Börja med redovisningsekonom liksom. Jag känner inte att universitetet lockar mig alls. Men det gör Jensen. Just nu iaf. Vi får se.


Gullringen

Eftersom att vädret sviker och vi har en riktig badälskare i familjen så ska vi åka till simhallen idag. Jag, mamma och Maja. Ni får själva lista ut vem som är badälskaren.


Hot

Vad tidigt jag är vaken. Tänka sig.

I natt drömde jag att vi var på Grankan. Det fanns flodhästar och dinosaurier i vattnet som man kunde rida på. Inga konstigheter.

När jag vaknade och tänkte på att det bara är 6 dagar kvar nu kunde jag naturligtvis inte somna om. Så jag har kollat lite väderprognoser. Inte för att jag är orolig över att det kommer bli Sverige-väder där nere men...

Detta väder möts vi av när vi kommer fram på onsdag:


Känns helt okej.


På G

Jag vet vad ni tänker. Men ååh, har hon inte åkt än? Men jag är på gång. Det är jag. Jag har sminkat mig (kors i taket!) och är alldeles strax redo att åka. Skriver mest för att jag vill berätta två saker för er.
1. Jag fick 328 poäng när vi spelade yatzy förut. Det är rrrriktigt bra.
2. Idag har jag på mig thomassabo-armbandet och inviger min nya berlock som jag fick av Micke och Emma i födelsedagspresent. Sakta men säkert blir berlockerna fler. Får önska mig fler! (tycker de är alldeles för dyra för att köpa själv)


Inception

Att jobba gick bra. Nu är det ett arbetspass kvar. 24 h. Fattar ni hur skönt? Otroligt.

Men jag är ledig fram tills lördag nu. Skönt! Idag ska jag åka in till Linköping för att träffa Maria. Det var länge sen! Vi ska gå på bio, Inception ska vi se. Det ska bli mysigt.


¤

Jag har en dålig dag. Huvudet värker och jag är på dåligt humör. Dessutom ska jag jobba idag - utan internet. Det är tråkigt väder ute och jag känner inte för någonting.

Något roligare? Eftersom det är exakt ett år sen som jag tog körkort så har jag bara ett år kvar av min prövotid. Nu vet jag iofs inte vad skillnaden kommer bli mellan att ha körkort på prövotid och inte... men så är det i alla fall. 1 year to go.


Härliga nolletider

Visst har väl sommarlovet gått fort? Idag började gymnasieskolorna i Linköping. För ett år sen, när vi började trean hade vi några roliga dagar framför oss. Nämligen nollningen. Det var trevligt.

Nu tycker jag mest det är trevligt att inte behöva gå till skolan och istället njuta av ledigheten.








Un-fucking-believable

Jag köpte som bekant ett yatzy-spel i måndags. Idag har det invigts. Efter att ha spelat några omgångar var vi med om ett litet yatzy-mirakel.


Maja fick yatzy. Även om det inte spelar någon roll så var det i sexor - den snyggaste yatzyn!


Maja kunde knappt tro att det var sant. Hennes livs första Yatzy, i sexor!!


När hon förstod att det faktiskt var sant blev hon helt utom sig av glädje


Hon började tjoa och vifta frenetiskt med armarna

Och när lyckan lagt sig något så händer följande...


Jag slår också en yatzy i sexor


Nu var det jag som förvånad upplevde det ofattbara


VILKET LYCKORUS!

 

Jag förstår att det kan låta som ljug. Men det är det inte. Det hände faktiskt. Två yatzy i sexor på raken. Otroligt. Om ni undrar så vann Maja omgången.


Sad sunday

Sad för att Niklas har åkt hem. Han mådde inget vidare och ville hem och vila. Efter mycket om och men så gick jag med på det. Vi ses ju om 10 dagar för då ÅKER VI!

För att bli på bättre humör när han åkt så åt jag BJ's och spelade spel med Maja.



Lilla Jönssonligan spelar man med några års mellanrum. Då hinner man glömma bort hur tråkigt det är!


Lördag - släktträff!

I lördags var vi bjudna på släktträff i Finnerödja. Det ligger inte i Norrland och det är bara 20 mil dit. Jag hade fått det där lite om bakfoten. Hur som helst. Det var väldigt mycket folk och väldigt få som jag kände igen. Men det var trevligt - bortsett från att Niklas blev sjuk och låg däckad i bilen större delen av festen... det var så synd om honom :( Men vi andra hade trevligt!


Systrarna! Fina farmor i rosa blus!



Jag lekte med Niklas iphone och konstaterade att jag nog inte bör skaffa en egen



Micke och Emma




Var det bestämt att alla skulle blunda på den här bilden eller sken solen väldigt starkt just då?




En objuden gäst får avsluta inlägget


Fredag

(eftersom jag bloggat dåligt under helgen tar jag igen det nu)

När Niklas kommit hit och vi ätit lite mat och jag fått en godispåse med mitt favoritgodis i så gick vi ner till Hemköp och köpte varsin Ben'n'Jerrys. Hur många points det är i en sån burk? Vem bryr sig? Inte jag i alla fall.

Vi gick till en park i Kisa och njöt av glassen. Finns det godare glass? Nej. Kunde jag ha tänkt mig en mysigare fredagskväll? Nej.


I väntans tider

Sitter och väntar på att Niklas ska komma. Han åkte från Stockholm vid fyra typ så om någon timme borde han vara här! Loveli!

Nu ska jag gå och ta mig ett glas tre(tusen) apor och njuta av livet! Detta gör jag i min nya 30-kronors top från Bikbok.


Ser ni vad glad jag är?


Que?


Ylva har mage att påstå att dessa två inte är lika....What?!


Äntligen

Jag kommer ihåg hur jag kände mig när jag åkte hem från Niklas för tre veckor sen.  Det jag hade framför mig var tre veckor med jobb, bara jobb. Långa pass, flera gånger i veckan. Dessutom tre veckor innan jag skulle få träffa Niklas igen. Nu då? Är jag inte framme vid den tidpunkt då dom där tre jobbiga veckorna är över? Jo, det är jag. Hur det känns? Alldeles, alldeles underbart.

Imorgon ska jag må bra. Imorgonkväll ska jag ta ett glas vin och bara njuta av att jag (nästan) jobbat klart för sommaren. Sen ska jag naturligtvis umgås med min älskling som kommer hit imorgon. ♥

Livet är bra nu, riktigt bra.

 

 


Röj

Har hittat ett rätt så roligt tidsfördriv. Att jag sen är jävligt bra på det är ju bara ännu roligare.


Supé för 2

Jag har lagat mat åt mig och mamma ikväll (men inte får jag någon veckopeng för det). Det blev enchiladas med kycklingfyllning och sallad. Det var gott tycker jag. Det ska jag göra fler gånger.


(om ni vill kan ni observera att jag både här, och på baguetten från i måndags har ätit en tugga innan jag tagit kortet, jag är alldeles för ivrig och hungrig för att hinna ta kort innan jag börjar)


Sweet dream

Jag vaknade till 07.20 imorse och då slog det mig att om prick två veckor så sitter jag och väntar på att flygplanet ska lyfta. Förmodligen är jag också så nervös att jag vill gråta men så glad att jag vill hoppa och tjoa.

Drömmen som jag hade mellan 07.30 och 08.30 innehöll ett flygplan som inte kunde landa, syrgasmask, svarta lådan och panik. Om jag har lite resfeber? Kanske.

Idag har jag och Lojsan bestämt oss för att ta det lugnt. Det är därför jag fortfarande går runt i sovkläder och ligger i sängen och Lojsan ser på tv. Men vi ska ta oss ut på en promenad. Det lovar jag.


Tankar

  • Vad kall och rå luften har blivit på kvällarna. Sommaren närmar sig sitt slut? Det är tydligt det.
  • Jag har många gånger ett rätt bekvämt jobb... Promenera, läsa bok och slappa i soffan
  • Jag vill ha en lägenhet i Stockholm. Kanske redan i vår?
  • Jag saknar Maria.
  • 4 nätter kvar, 4 nätter kvar, 4 nätter kvar
  • Undra om det är helt normalt att skriva listor och planeringar för allting?
  • 15 dagar kvar!!!!!

Det var väl det. Har alltså inte kommit fram till så jättemycket nödvändigt idag. Men man måste ju ha såna dagar också.


Gammal bild. Men vad gör det?
3 dagar kvar ♥


Uttråkad? Lite

HAR DU ? ..
Folköl i kylen :
Nej, tyvärr
Något husdjur : Var och köpte en algätare idag, jag tycker det räknas... så ja!
Någon favoriträtt : TACO?
Någon flick/pojkvän : Ja♥
Puder på dig :  nix
Några framtidsplaner : bli kändis och komma in på alla ställen i stockholm
Någon sjukdom : misstänker det
Gymkort : haha, nej
Några kärleksproblem : nej, allt är bra atm!
En homosexuell kompis : amir
Duschat idag : fråga om en timme
Någon kompis som snarkar : ja
Någon vän som spelar i ett band : ja
Några mvg:n : massor 
Någon som förstår dig : ja, en del
Tuff kompis som kan försvara dig : haha, dåligt med det... eller?
Något beroende : cola zero :(
Fikat idag : fikat och fikat... mer lunchat
Nagellack : ja, genomskinligt.. vad nu det ska vara bra för
Någon vän som bor i ett annat land : nää, men snart! hehe

VEM ? ..
Avskyr du : ingen just nu :O
Hånar du : många och ofta
Delar du mest minnen med : måste vara Kajsa
Längtar du mest efter : Niklas, typ jämt
Stör du dig på : ingen vad jag vet nu
Gosar du med : just nu? ingen.. på fredag? nicke<3
Lagar mat : inte jag iaf
Diskar : maskinen

VILKEN ? ..
Tidning läser du : VR
Buss åker du oftast : 540, men vem bryr sig?
Frisyr har du : just nu? en svettig tofs
Dag fyller du år : 24 juni
Årstid föredrar du : försommar, och höst, och julårstiden
Stad är du uppväxt i : kisa

VAD ? ..
Gör du nu :
känns rätt uppenbart.. bloggar.. i soffan
Vill du arbeta med : ekonomichef...eller advokat.. ev. nattklubbsägare
Är roligast just nu : att räkna ner till Grankan!
Har du på dig nu : promenadkläder
Har du för smink idag : det gamla vanliga
Äger du för skor : är det verkligen meningen att jag ska rabbla upp alla mina skor?
Har du för storlek i skor : 38-39
Läser du för bok : Pojke försvunnen - Anna Jansson
Ska du göra nu : duscha, slappa i soffan, äta hallon, sova

Förresten. Kollade igenom lite cambilder. 244 stycken har jag. Nu ska ni få en. Ett random nr. Har ni ett favoritnr så skriv det i kommentarerna så får ni den bilden. Det är ungefär 50/50 mellan seriösa och något oseriösa bilder. Här kommer bild 36:




Bra dag!

Kan glatt konstatera att det helt klart var värt lite bensinpengar för att komma iväg från Kisa och för att få träffa Tove och Ylva. Gick på stan ett tag med dom och sen blev det en lunch på Chioccollatt? (ha ha ha, hur stavas det?)

Efter stan åkte jag själv ut till Tornby och gick i lite fler affärer... he he he. Fyndade på rean lite! Fick med mig (förutom strandklänningen) 2 långärmade toppar och ett linne, ett halsband och en berlock plus ett yatzyspel och solkräm. Mitt dåliga pigment ska då inte få förstöra min semestervecka...

Nu har jag berättat om dagen och här kommer bilderna;


T.

Y.

Mat.

Uppladdning inför Grankan.

Regn. En jävla massa regn.


Familjen Velig

När mamma eller jag ska shoppa är det inte helt ovanligt att följande sker. Man är lite sugen på att köpa något, men inte riktigt säker. Man velar och velar tills man bestämmer sig för att inte köpa det.

Men när man kommer hem kommer man på att man visst vill köpa det där plagget och blir sur på sig själv att man inte passade på att köpa det när man var i affären. Oftast blir det också så att man lägger ut en massa pengar på bensin för att åka en extragång till Linköping eller Vimmerby så att man kan köpa det där förbannade plagget.

Vad jag ska göra idag? Jag ska åka in till Linköping och köpa en strandklänning/tunika som jag funderade på att köpa i torsdags. Klänningen kostar 50 kronor(och är inte ens speciell). Bensinen kommer väl kosta det tredubbla. Men! Jag har ändå inget för mig idag och nu kan jag passa på att träffa Ylva och Tove över en fika!



!!!


Nu har jag visserligen redan kryssat för morgondagen men ser ni hur lite det är kvar? 4 övernattningar, 8 arbetsdagar. När jag började var det 20 övernattningar och 42 arbetsdagar. Fyfan rent ut sagt vad skönt det ska bli att vara ledig.


På vandring

Idag har jag vandrat runt i Meloneras, Gran Canaria. Tekniken nu för tiden är ju fantastisk.


Rubrik?

Är tillbaks på jobbet efter ett ledigt dygn. Det känns fan inte som om jag gör annat än att jobba.

Var som sagt i Idebo igår på kalas. Sen hjälpte jag pappa att bygga lite också. Nu lägger han golv. Det händer grejer!

Sen framåt kvällen åkte jag hem och handlade lite tillbehör till kräftorna som mamma hade köpt. Jag dukade fram fint och gjorde efterrätt åt oss. En trevlig avslutning på lördagkvällen.

Men nu, som sagt, på jobbet. Slutar kl 9 imorgonbitti. Vad jag ska göra imorgon har jag ingen aaaaning om. Får se.


Lördag

Idag när jag slutar jobba ska jag åka på kalas i Idebo. Det är Johannes som har fyllt år. Det ryktas om att det blir kräftor. Sjukt gott.

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer... Blir kanske lugnt.

Förresten. Nu är det 5 övernattningar och 10 arbetsdagar kvar. Sweet.

Har varit på superdåligt humör. Igårkväll och hela morgonen. Okänd anledning? AA typ. Men så fick jag ett mms och hela jag blev glad! Jag älskar dig! ♥ om sju ynka dagar ses vi


Linköping!

Idag ska jag åka buss för första gången sen jag tog studenten, typ. Har nog inte haft ett så långt bussuppehåll på flera år. Vad nu det spelar för roll.

Jag har klätt upp mig idag. Om man har ett jobb där man kan se ut som "hejkomochhjälp" och gör det också, så kan det vara kul att ha smink och fina kläder ibland. Så det kör jag på ikväll!

Imorgon ska jag till gamla linköping och så shoppa lite med mamma o Maja så vi hörs imornkväll!

Webbkameran bråkar med mig så något kort blir det inte!

C i a o

Supé för 1

Festar till det lite på jobbet ikväll med räkor, bröd och cola zero. Vilket fest! Ni anar inte.

Imorgon ska jag på vinkväll hos Ylva. Ska bli kul! Träffar ju dom där tjejerna alltför sällan nu tycker jag. Men då är det ju extra trevligt att träffas! Och på torsdag är jag ledig så just nu är livet bra!


Ge blod nu!

Imorse följde jag med mamma till Blodbussen som var på besök i Kisa. En god gärning kan ju inte skada. Gav inget blod idag dock, men stack i mig gjorde dom ändå. Kruxet är att de kommer tillbaka om 3 månader och om allt går enligt planerna är jag ju i Norge då. Åker den dit tror ni?

Annars har jag ont i huvudet idag. Okänd anledning. På jobbet nu. Har en del att underhålla mig med idag. Förutom internet har jag en ny veckorevyn, en bok som ska läsas ut och 17 kuvert som ska skrivas. Sen blir det promenad med mamma och Maja också. Kommer nog gå finfint. Innan jag vet ordet av är klockan halv två imorgon. Eller hur?


Jag saknar. Längtar. Och önskar att du var här, varje kväll. ♥



Men det äter upp dig när du
ligger i din säng.
Åh gud det gör så ont att nåt
så nära kan va så långt bort.



Högeberg

Jag skulle ju berätta vad jag gjorde igår. Jag var i Idebo och hjälpte pappa att bygga hus. Han bygger ju ett hus där ute alldeles själv. Duktig är han. Och det blir så fint! Längtar tills det är klart och vi får sova första natten där. Han har kämpat så! I framtiden ser jag mig själv åka dit över en helg för att få vila ut från mitt superhektiska liv i Stockholm. Ha ha ha.


För några år sen var det bara gräsmatta där huset står idag. Om ni visste vad han har jobbat med det här huset. Och nu är det klart! På utsidan...


På insidan är det en del kvar att göra men vi(mest pappa) jobbar på det! Igår var jag med och satte upp dom här plankorna som ska bli ett tak på sovloftet


-

Det hände något under min och Lojsans långpromenad förut. Förutom att jag fick överjävligt skavsår av mina ballerina så var det något som slog mig. Jag har verkligen tagit studenten. Och jag har förstått vad det innebär. Jag gjorde nog inte det den 11 juni. Då var allt bara fest och jag tänkte nog inte så mycket på varför egentligen.

Nu har vi gått in i augusti och jag kan tänka mig att många börjar räkna sommarlovsdagarna som är kvar. Hur många kan det vara? 20? Något sånt. Sen ska dom tillbaka till skolan och påbörja ett nytt år med en jävla massa plugg. Själv räknar jag ner hur många dagar jag har kvar att jobba. Ungefär 20 dagar. Sen har jag ledigt.

Om jag vill kan jag ta ledigt hela livet. Jag bestämmet helt och hållet själv vad jag vill göra nu. Total frihet. Skönt, och skrämmande. Men mest skönt.


All makt åt Tengil!

Jag hade ett måste den här sommaren. Det var att se Bröderna Lejonhjärta. Nu har jag gjort det. Jag hoppas verkligen att Nangijala finns. Nu när både Tengil och Katla är döda är det nog riktigt fridfullt att leva där.

Däremot har jag börjar fundera över Astrid Lindgrens filmer.... barnmisshandel i Emil och självmord i Bröderna Lejonhjärta. Det känns inte riktigt okej...

Annars? Ne. Ingenting.


I'm back

Nu är det slut på vilan. Jag är tillbaka i civilsationen och har tillgång till en dator. Spenderade gårdagen och natten i Idebo. Vad jag har gjort där berättar jag senare.

Det är ganska härligt att vara ifrån datorn ett tag. 24 h är ganska lång tid för att vara mig. Det är härligt att ha så många bloggar att kolla igenom och en massa andra saker att göra. Speciellt är det skönt att ha något att göra om man jobbar. Och det gör jag nu.

Gick in på Kissies blogg och fick se den här bilden:


( nu är vi ju två bloggerskor som kladdat på bilden men kolla mina orange markeringar)

Kan det...? Kan det vara den Stian? Städstian? Eller?